Alegeri anticipate. Chirieac: Joc foarte inteligent. Primul pas pentru anticipate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Iohannis - Orban
Iohannis - Orban
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posbilitatea unor alegeri anticipate și cum ar putea să aibă loc acestea.

"Orban nu va ieși din cuvântul lui Iohannis"

"Eu cred că domnul prim-ministru Orban nu va ieși cu o virgulă din cuvântul președintelui Iohannis. Dacă președintele vrea anticipate şi domnul Orban vrea anticipatele. Punct! Mai departe, eu încep să cred tot mai mult că se vor realiza anticipate. Aşa cum stau lucrurile, PNL nu ajunge în 35%, peste un an de zile. Pe de-o parte, are de făcut anumite reforme care nu sunt populare, pe de altă parte, fac foarte multe greşeli. Vedeți ce e cu finanţele, cu domnul Cîțu. Lucrurile astea vor fi sancţionate. Este important pentru PNL - şi mai ales pentru domnul Iohannis care îşi doreşte Guvernul său - ca alegerile anticipate să se desfăşoare cât mai devreme. Eu mă întreb dacă, în luna iunie, nu cumva e prea târziu. Sunt măsuri, în opinia mea, unele foarte bune, altele necesare, dar care vor avea un cost electoral. Ei bine, nu ştiu dacă acest cost electoral nu cumva va fi mult prea ridicat, până în noiembrie anul viitor. Eu cred că se va forţa pentru alegeri anticipate", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Este strict pentru interesul electoral al PNL"

"Guvernul Dăncilă a picat fiindcă au fost 233 de parlamentari care au votat împotrivă, chiar mai mult. Guvernul Orban s-a înfiinţat pentru că au existat 233 de parlamentari. Dacă sunt, în Parlament, 233 de aleşi care vor vota alături de preşedintele Iohannis - fiindcă dânsul este principala personalitate, nimeni altcineva - cu siguranţă vom avea şi alegeri anticipate. Deocamdată, este un joc foarte inteligent. Adică se angajează răspunderea pe tot felul de lucruri, de la legile justiţiei, la măsuri economice...

Dacă pică Guvernul în Parlament, este primul pas pentru alegeri anticipate. Dacă Guvernul Orban pică, mai numeşti un guvern care pică şi te duci în anticipate. Ce spune Constituţia? Două guverne să pice şi al treilea e la îndemână preşedintelui, care poate să organizeze alegeri anticipate în 60 de zile. Nu vor ezita să facă lucrul acesta. S-ar putea, totuşi, ca, în iunie sau în septembrie, anul viitor, să nu mai fie vorba de aşa ceva. Nici nu mai pot fi organizate că alegerile la termen sunt în noiembrie. Este strict pentru interesul electoral al PNL această idee cu alegerile anticipate", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel