ALEGERI 27 septembrie. Au pățit-o la vot! Problema de care ORICINE se poate LOVI!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Din secția de votare de la Școala 174 "Constantin Brancuși", Sector 6, București, au ieșit doi vârstnici supărați tare că s-au lovit de o problemă de care s-ar putea lovi oricine - fie tânâr, fie în etate.

Oamenii erau supărați că li se abureau ochelarii. Dacă porți ochelari de vedere, probabil te-ai confruntat deja cu disconfortul creat atunci când îți pui masca de protecție pe față și lentilele se aburesc. Ce se întâmplă de fapt? Aerul cald expirat pe nas și pe gură se condensează în momentul în care intră în contact cu lentilele reci ale ochelarilor.

”Nici nu vezi unde să pui ștampila, mai ales că este căsuța mică! Ochelarii se aburesc și dacă nu știi ce poziție are pe buletinul de vot candidatul pe care vrei să-l votezi... trebuie să-ți dai masca jos pentru a nu ți se mai aburi ochelarii sau să-ți ștergi ochelarii... ceea ce nu este chiar bine că nu avem dezinfectant în buzunar și plimbăm virusul de colo colo”, spuneau cei doi vârstnici. 

Există soluții pentru a nu avea astfel de probleme: Ajustați masca 

Măștile de protecție sunt prevăzute cu o bandă în zona nasului pentru a se adapta perfect la forma feței. Asigurați-vă că ajustați masca în așa fel încât aerul să nu circule prin partea superioară a măștii. Veți evita astfel formarea condensului în momentul în care purtați ochelarii de vedere.

Soluții și lavete antiaburire

Substanțele antiaburire se pulverizează într-un strat subțire pe lentile și fie se sterg cu o lavetă din microfibră, fie se lasă câteva secunde, până se usucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel