Data actualizării:
Data publicării:

Alegeri 2024. Tudor Chirilă, foc și pară în ziua votului: Trist, foarte trist

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Tudor Chirilă
Foto: Facebook Tudor Chirilă
Tudor Chirilă a transmis un mesaj.

Tudor Chirilă a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care își exprimă dezamăgirea cu privire la prezența scăzută la vot.

„În acest moment, prezența la vot - ruralul conduce, iar urbanul dezamăgește. Oamenii din orașe nu ies la vot. Și nu ne mai întrebăm de ce. Suntem un pic dezamăgiți.

În rural pare mai conștientizată importanța prezenței la vot față de urban, care ar trebui să fie mai independent în a estima importanța alegerilor. Trist, foarte trist”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Prezența la vot la ora 18:30 a fost de 40,76%. 

CITEȘTE ȘI        -      Știm orașul cu prima surpriză uriașă la locale în România. Update cu rezultatul din București // „Nu mai poate recupera”

Pentru prima dată în istoria României, alegerile europarlamentare au loc simultan cu alegerile locale, acesta fiind primul ciclu de votare al anului electorală 2024. 

În toamnă, mai exact în luna septembrie, românii vor fi din nou chemați la urne pentru a-și alege președintele pe următorii cinci ani. Dacă niciun candidat nu va obține 50%+1 din voturi din primul tur, atunci, la două săptămâni distanță se va organiza un al doilea tur de scrutin în care se vor confrunta primii doi clasați.

Anul electoral 2024 se încheie în luna decembrie, atunci când românii vor merge din nou la urne pentru a-și vota reprezentanții în Parlamentul României pe următorii patru ani.

CITEȘTE ȘI        -        Cu cine votează milionul de tineri români pentru prima dată? Mădălina Hideg (Argument) explică ce partide au reușit să le câștige votul

Reamintim că în perioada 6-9 iunie au loc atât alegeri europarlamentare, cât și alegeri locale, în majoritatea țărilor din Europa. Acest ciclu electoral are semnificații deosebit de importante pentru alegătorii europeni după ce în ultimii ani continentul s-a confruntat cu multiple crize: pandemia de coronavirus, criza energetică și războiul din Ucraina.

Alegerile din Europa preced în același timp alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii de la finalul acestui an, acolo unde există o incertitudine extrem de mare cu privire la cine va ocupa fotoliul de la Washington D.C. în următorii patru ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel