Alegeri 2009. Tăriceanu vrea să o dea pe Kovesi pe mâna CCR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a spus că "este foarte posibil" ca, alături Liviu Dragnea să sesizeze CCR pentru refuzul procurorului-şef al Parchetului General şi al procurorului-şef de la DNA de a se prezenta în faţa Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009.

"Am discutat şi cu omologul meu de la Camera Deputaţilor, cu dl preşedinte Dragnea, şi este foarte posibil ca săptămâna viitoare, împreună, dar separat - adică acţiunea va fi simultană, să spunem - vom sesiza din nou CCR pentru o chestiune foarte simplă, şi anume, refuzul procurorului-şef al Parchetului General şi al procurorului-şef de la DNA de a se prezenta în faţa comisiei de anchetă parlamentară", a spus Tăriceanu, joi seara, la Antena 3.

[citeste si]

"Comisia de anchetă parlamentară nu făcea anchetă în legătură cu dosarele pe care le instrumentau procurorii, în legătură cu alegerile sau altceva. Noi vroiam să aflăm, să avem informaţii (...) despre ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor din 2009, care nu ţin de activitatea lor profesională, era o activitate extraprofesională, (despre - n.r.) aceste întâlniri contra naturii, ce discutau cu şefii serviciilor secrete de la vremea respectivă, cu oamenii politici, pentru că în mod normal trebuie să existe o separare a puterilor în stat, nu aveau ce să stea la aceeaşi masă. (...) Noi am constatat această atitudine de dispreţ şi de refuz de a veni şi a depune mărturie în faţa Comisiei parlamentare, care denotă o aroganţă tipică de procurorii atotputernici din regimul comunist", a mai spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel