Alegeri 2009. Comisia de control, deranjată de răspunsul SRI în cazul ”Sufrageria”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
SRI
SRI
Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI este deranjată de răspunsul primit de la SRI în cazul "Sufrageria".

Preşedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, a mai afirmat că membrii comisiei nu înţeleg de ce are caracter de informaţie clasificată.

"Am discutat foarte clar cazul "Sufrageria", am analizat răspunsul care ne-a venit de la SRI - cel de săptămâna trecută. Nu înţelegem de ce are caracterul de informaţie clasificată. Săptămâna trecută am făcut o adresă din nou către SRI să ne trimită un răspuns declasificat, pentru că vrem să-l punem la dispoziţia comisiei de anchetă a alegerilor din 2009. Până în acest moment nu am primit.

Motiv pentru care am hotărât să transmitem către Comisia de control a alegerilor prezidenţiale din 2009 primul răspuns pe care l-am primit - un răspuns în care ne spune că SRI-ul că nici nu a fost la nuntă, nici n-a văzut mireasa, nici apă n-a băut, nici agheasmă, nu ştie nimic, nu are de unde să ştie ce au făcut cadrele de conducere ale SRI, în contextul în care bănuiesc că persoane din conducerea SRI nu se deplasează cu maşini personale, nu s-au deplasat la vreo petrecere. (..) Cred că este anormal ca SRI să nu ştie ce fac ofiţerii săi într-o zi sau într-o altă zi. Însă, dacă cei de la SRI au considerat ca acesta este răspunsul pe care să-l trimită, am considerat şi noi că atâta putem să avem ca şi răspunsuri de la ei. Suntem destul de deranjaţi de modul în care ne răspunde SRI", a afirmat Claudiu Manda. 

El a menţionat că a analizat cele trei răspunsuri de la STS, ORNISS şi SRI, primele două fiind documente cu caracter neclasificat, doar cel de la SRI fiind document clasificat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel