Aleea Celebrităţilor, alternativă la omagierea artiştilor post-mortem. George Ivaşcu: Succesul era foarte mare
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ivașcu
Ivașcu
George Ivașcu a vorbit despre Aleea Celebrităților din fața magazinului Cocor.

„Un alt proiect interesant și necesar este Aleea Celebrităților”, a spus Val Vâlcu în timpul interviului. „Sunt 38 spre 40. Este un proiect pe care mi-l trec an de an în solicitarea de finanțare”, a replicat George Ivașcu.

Trebuie să ne omagiem marii artiști

„E loc? Câte astfel de stele, nume, ar putea încăpea?”, a întrebat jurnalistul. „E loc, important este să reînnodăm buna tradiție de a ne omagia marii artiști, despre asta este vorba. Acolo, succesul era atât de mare încât mă uitam câtă emoție se stârnea pentru că publicul avea posibilitatea să-și revadă niște actori pe care îi văzuseră doar la televizor și erau fascinați că erau față în față cu ei”, a răspuns actorul.

„E un proiect care nu face altceva decât să ne aducă respectul cuvenit pentru marii artiști, mai ales când ei sunt ușor-ușor mai puțin activi. Atunci apare faptul că își revăd publicul, ies din casă și cineva face fotografii cu ei”, a adăugat Ivașcu.

La români se omagiază post-mortem. De data aceasta nu este cazul

„La români, de regulă, se zice că din invidie, din altele îl omagiază doar pe cel care a plecat dintre noi. În cazul Aleii Celebrităților am văzut că s-au făcut aceste ceremonii cu laureații de față, ceea ce este frumos”, a spus Val Vâlcu.

„Asta este și ideea. Nu știu, privesc cu optimism că în acest an putem relua și acest proiect”, a conchis directorul de la Metropolis.

Comedia are un rol foarte important în pandemie, spune actorul

„Ca teatru de proiect nu-mi permit să joc cu sala goală pentru că, de fapt, noi plătim actorii. Acum, conform normelor, evident că ba a fost 50% capacitate, ba a fost 30% capacitate, în funcție de cum crește incidența, dar cererea a rămas la fel de mare. Ce jucăm în mod special sunt titlurile foarte cerute dar, într-un fel, m-am axat foarte tare și pe comedii.

Cred că în această alienare, această însingurare completă din cauza pandemiei, suntem pe Zoom, ne desfășurăm hibrid, semi-prezent, semi-absent, comedia își caută locul în sufletul oamenilor. De ce? Trebuie să și zâmbim. Veștile sunt totdeauna derutante, nu știm ce se întâmplă și în țară, și cu facturi, toate cele. Atunci cred că esența teatrului acum este să ne facă viața un pic mai frumoasă, mai optimistă”, a transmis actorul George Ivașcu, la DC NEWS. Vezi restul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel