Alec Baldwin spune că Halyna Hutchins i-a spus să îndrepte arma spre ea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Documente judiciare din procesul uciderii producătoarei Halyna Hutchins arată că Alec Baldwin declară că a îndreptat arma spre victimă chiar la solicitarea acesteia. 

"Acesta este un caz rar în care sistemul s-a defectat și cineva ar trebui să fie responsabil pentru consecințele tragice. Acea persoană nu este Alec Baldwin. 21 octombrie a fost cea mai proastă zi din viața lui Alec Baldwin. Această zi continuă să-l bântuie", se arată în documentele depuse în instanță de echipa legală a actorului care lucra și ca producător executiv ale peliculei.

"Ea i-a indicat lui Baldwin să țină arma mai sus, la un punct în care era îndreptată către ea. Se uita cu atenție la monitor, apoi la Baldwin, în timp ce dădea aceste instrucțiuni. Atât Hutchins, cât și Baldwin au avut convingerea că arma nu conținea gloanțe reale", se mai arată în documente, conform Film Now.

Familia Halynei Hutchins a depus o plângere împotriva actorului, la 4 luni de la moartea femeii

La aproape patru luni de la tragedia de la filmările pentru westernul "Rust", familia directoarei de imagine care şi-a pierdut viaţa după împuşcătura fatală a depus marţi o plângere împotriva actorului Alec Baldwin. Aceștia au cerut despăgubiri "substanţiale", a anunţat avocatul familiei, relatează Agerpres, citând AFP.

În momentul tragediei, pe 21 octombrie, la o fermă din Santa Fe (New Mexico), Alec Baldwin manevra un pistol în timp ce lucra la o scenă din film cu directoarea de imagine Halyna Hutchins.

Alec Baldwin a declarat că a fost informat că pistolul de recuzită era "rece" - termen care desemnează armele care nu sunt încărcate cu muniţie reală.

Declarațiile soțului şi fiului Halynei Hutchins



Brian Panish, care îi reprezintă pe soţul şi fiul Halynei Hutchins, a condamnat, în timpul unei conferinţe de presă susţinute marţi, "comportamentul periculos" al lui Alec Baldwin şi măsurile de reducere a costurilor luate de actor şi de ceilalţi producători ai western-ului cu buget redus care au dus la moartea directoarei de imagine.

Avocatul a prezentat o listă conţinând, în opinia sa, "cel puţin 15 criterii" în vigoare în industria cinematografică care au fost ignorate pe platoul de filmare al peliculei "Rust".

Brian Panish a afirmat că ar fi trebuit să se folosească un pistol fals şi nu o armă reală şi că nu exista nicio persoană calificată să manipuleze armele de foc în momentul accidentului. În cele din urmă, el a deplâns faptul că echipa de filmare nu a fost dotată cu echipament de protecţie, aşa cum este cazul în timpul filmărilor unor scene care necesită tragerea de cartuşe goale.

Procesul a fost intentat în statul New Mexico, unde s-a produs moartea Halynei Hutchins.

Întrebat în legătură cu valoarea despăgubirii pe care o solicită familia, Panish a răspuns: "credem că va fi substanţială".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel