ALDE îl susţine pe Nicolae Ciucă la preşedinţia PNL
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto gov.ro/ Nicolae Ciucă
foto gov.ro/ Nicolae Ciucă
ALDE îşi exprimă susţinerea pentru premierul Nicolae Ciucă la şefia PNL. 

"Dreapta politică românească are nevoie de un PNL puternic si unit. Este necesar ca PNL și viitorul său lider Nicolae Ciucă să continue să coaguleze dreapta politică, proces început prin anunțarea fuziunii cu ALDE, să continue o guvernare solidă pentru România în contextul unei Europe în plină recesiune economică, după doi ani de pandemie și criza războiului din Ucraina.

O dreaptă unită sub conducerea lui Nicolae Ciucă, lider provenit din instituția cu cel mai ridicat grad de încredere, armata românā un guvern al României condus de același lider și susținut de principalele partide din spectrul politic intern sunt garanția că putem depăși cu succes dificultățile inevitabile ce se anunță în anii următori.

Evenimentele petrecute în PNL converg spre alegerea unei noi conduceri politice la doar câteva luni de la precedentul congres. Catalogate de mulți analiști ca fiind mișcări nepotrivite pentru un partid care dă Președintele și Primul-Ministru României în prezent, consider că sunt perfect normale pentru un partid viu, democratic. Atunci când încrederea în presedintele partidului nu mai este la un nivel acceptabil, nici în societate și nici în propria structură politică, este nevoie de unitate și hotărare decizională, ceea ce PNL a și făcut în aceste zile", a transmis Claudiu Catană, prim-vicepreşedinte ALDE, printr-un comunicat de presă.

PNL îşi alege duminică noul preşedinte; premierul Ciucă - unicul candidat

Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal se întruneşte, duminică, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noului preşedinte, premierul Nicolae Ciucă fiind singurul candidat la această funcţie. Ciucă şi-a depus candidatura la şefia PNL miercuri, în ultima zi în care era posibil acest lucru.

Derogare de la statutul partidului

Cu o zi înainte, marţi, Biroul Executiv al liberalilor a stabilit o derogare de la statutul partidului în ceea ce priveşte vechimea, astfel încât Nicolae Ciucă să poată candida la funcţia de preşedinte. Statutul PNL prevede că orice membru al partidului poate candida la funcţia de preşedinte dacă are o vechime de cel puţin 5 ani. Ciucă s-a înscris în partid în octombrie 2020. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel