ALDE, blocat de procesul cu Daniel Constantin. ”Congresul, noua conducere și statutul nu vor fi VALIDATE”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
DCNews a transmis, joi, informația că procesul în care Daniel Constantin a contestat hotărârile Delegației Permanente a ALDE, prin care s-a convocat Congresul Extraordinar, a fost amânat pentru 18 mai, pentru că oamenii lui Daniel Constantin s-au prezentat fără probe care să susțină contestația. Deputatul ALDE Eugen Durbacă a reacționat și a precizat că procesul s-a amânat, dar într-un fel favorabil celor care-l susțin pe Daniel Constantin. Mai mult, ”Congresul de mâine, noua conducere și statutul” nu vor putea fi încă validate. 

”Informația este puțin diferită. Astăzi, în instanță, s-a dat, într-adevăr, un nou termen pentru 18 mai, dar instanța a cerut lista cu membrii Consiliului Național ai Partidului Conservator. Oarecum, favorabilă, zic eu, celor care au contestat, pentru că vrea să verifice dacă au fost convocați sau nu în conformitate cu măsurile tranzitorii, nu cu statutul, cum invocă cei care sunt acolo”, a spus deputatul ALDE Eugen Durbacă, pentru DCNews

”Ei au convocat Delegația Permanentă cu oameni pe care i-au crezut ei conform statului. Noi am spus că nu trebuiau aceia, trebuiau cei care erau în Consiliul Național ai PC, respectiv Delegația Permanentă a PLR și nu s-a întâmplat asta. Instanța ne-a cerut acum să probăm că nu au fost convocați cei din Consiliul Național și asta o să probăm. Pe de altă parte, până la soluționarea acestei cauze, noua conducere, Congresul de mâine, statutul și noul președinte nu vor putea fi validați până când nu se soluționează pe fond Congresul” a mai spus deputatul.

[citeste si] 

Eugen Durbacă a subliniat, încă o dată, că s-a dat termenul pentru 18 mai, dar până la soluționarea pe fond ”Congresul de mâine, noua conducere și statutul nu vor putea fi validate. Pe de altă parte, instanța a cerut lista cu membrii Consiliului Național. Pe 18 mai, se va clarifica că nu sunt cei care au fost în sală când s-a convocat Congresul”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel