ALDE acuză Guvernul că a fost preocupat de anticipate în loc să asigure stocurile de urgenţă medicală
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Guvernul Ludovic Orban
Guvernul Ludovic Orban
"După aproape 2 luni, ni se spune în continuare că se iau măsuri pentru a se asigura materialele de care medicii au nevoie", transmite ALDE.

"Pe data de 5 februarie, în lungul șir de ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul Orban, s-a aflat și Ordonanţa de Urgenţă privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei.

'S-a aprobat constituirea stocurilor de urgenţă medicală pentru epidemii şi alte evenimente generatoare de victime multiple. Achiziţia stocurilor de urgenţă medicală se va realiza, sens în care Guvernul a desemnat Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) din subordinea Ministerului de Finanţe ca instituţie abilitată pentru realizarea procedurilor de atribuire în vederea încheierii de acorduri cadru', spunea Marcel Vela în noaptea zilei de 05 februarie când s-au dat acele OUG-uri", transmite ALDE.

"Au avut 2 luni în care puteau să facă stocurile"

"După aproape 2 luni de la ședința maraton în care Guvernul Orban a dat cele 25 de ordonanțe în seara dinaintea moțiunii de cenzură, Klaus Iohannis vine și ne spune că autoritățile vor face tot ce este necesar pentru a asigura materialele de care medicii au nevoie! Ce au așteptat 2 luni de zile???

Simplu: în februarie erau prea preocupați să facă alegeri anticipate, iar în martie nu știau ce au de făcut pentru a combate această criză!

Au avut 2 luni în care puteau să facă stocurile (nu mai vorbim de faptul că știau de această criză încă de pe 23 ianuarie de la Organizația Mondială a Sănătății). Însă, PNL și Iohannis au ales să meargă pe calea anticipatelor, ignorând toate semnalele", se arată în comunicatul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel