Alcaraz, cel mai tânăr jucător care a completat dubla Roland Garros - Wimbledon
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Novak Djokovic, învins la Wimbledon de Carlos Alcaraz. "Nu mă aşteptam să realizez acest vis atât de repede" / Foto: Agerpres
Novak Djokovic, învins la Wimbledon de Carlos Alcaraz. "Nu mă aşteptam să realizez acest vis atât de repede" / Foto: Agerpres
Carlos Alcaraz, tânărul de doar 21 de ani, l-a învins pe Novak Djokovic la Wimbledon. Imediat după victorie, tenismenul a spus care sunt planurile sale pentru viitor, potrivit Reuters.

A fost un moment de euforie după ce Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic pentru a-și păstra titlul la Wimbledon, duminică. Dar, aproximativ o oră mai târziu, spaniolul era deja cu picioarele pe pământ, insistând că drumul său abia începe.

"Am văzut și am auzit toate statisticile care spun că sunt cel mai tânăr care a câștigat la Roland Garros și Wimbledon în același an,” a declarat tânărul de 21 de ani reporterilor, după ce l-a demolat pe Djokovic, campion de 24 de ori la Grand Slam, cu scorul de 6-2, 6-2, 7-6(4).

"Sincer, încerc să nu mă gândesc prea mult la asta. Evident, este un început cu adevărat grozav pentru cariera mea, dar trebuie să merg mai departe. Trebuie să îmi continui drumul. La sfârșitul carierei mele vreau să stau la aceeași masă cu băieții mari. Acesta este principalul meu obiectiv. Acesta este visul meu. Nu contează dacă deja am câștigat patru Grand Slam-uri la 21 de ani.”, a declarat campionul.

Alcaraz este, într-adevăr, cel mai tânăr jucător care a completat dubla Roland Garros - Wimbledon în același an în era profesională și a egalat realizarea lui Roger Federer de a câștiga primele sale patru finale de Grand Slam, deși elvețianul a triumfat în primele sale șapte. Duminică, el a egalat și performanțele lui Bjorn Borg, Boris Becker și Mats Wilander, obținând patru titluri de Grand Slam înainte de a împlini 22 de ani și este cu mult înaintea lui Djokovic, Federer și compatriotul său Rafa Nadal în ritmul de acumulare a titlurilor majore.

Djokovic câștigase doar unul înainte de a sărbători a 22-a sa aniversare, Nadal trei și Federer unul. Acest trio a câștigat 24, 22 și, respectiv, 20 de titluri majore într-o epocă de aur fără precedent pentru tenisul masculin. Cele patru titluri de Grand Slam ale lui Alcaraz, U.S. Open din 2022, Wimbledon-ul de anul trecut și dubla Roland Garros - Wimbledon din acest an, au necesitat doar 69 de meciuri la turneele de Grand Slam.

Federer a avut nevoie de 79 de meciuri, Nadal de 81 și Djokovic de 134 înainte de a-și adjudeca al patrulea titlu de Grand Slam. Cu Jannik Sinner, numărul unu mondial al Italiei, câștigător al Australian Open din acest an, concurând cu Alcaraz pentru statutul de lider, figurile unei noi generații sunt acum stabilite.

Dacă vreunul dintre ei va reuși să conteste cifrele „Marelui Trio” este o întrebare complet diferită. "Cred că faptul că sunt acolo cu Jannik, în vârful clasamentului, câștigând Grand Slam-uri, este bun pentru tenis să avem fețe noi care câștigă lucruri mari și se luptă pentru marile turnee,” a spus Alcaraz. Așa cum am spus de multe ori, avem o rivalitate foarte bună, ca jucători tineri care urcă, luptând pentru aceste lucruri. Cred că este grozav pentru sport, pentru tenis și cred că și pentru jucători.”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel