Albiți perdelele cu acest produs natural: puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Albiți perdelele cu acest produs natural, puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate. Sursa - pixabay.com
Albiți perdelele cu acest produs natural, puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate. Sursa - pixabay.com
Perdelele sunt una dintre cele mai frumoase piese dintr-o casă. Unele sunt făcute din țesături subțiri și vaporoase, iar altele din țesături întunecoase și dense, care n e asigură intimitatea.

Multe persoane preferă să cumpere perdele din materiale sintetice. Avantajele produselor sintetice sunt costul relativ scăzut, designul mai interesant și o curățare mai ușoară.  

Chiar dacă costă mai puțin și se spală ușor, țesăturile sintetice își pierd rapid culoarea originală, ceea ce este foarte frustrant.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

În general, cele mai iubite sunt perdelele albe. Problema perdelelor albe este că, din cauza trecerii timpului sau a fumului pe care îl absorb, acestea pot deveni gri și mirositoare. Curățarea lor poate părea o acțiune foarte complexă, mai ales dacă perdelele sunt foarte mari.

Totuși, dacă veți respecta o recomandare simplă, veți reuși să mențineți albul perfect al perdelelor, chiar dacă acestea sunt spălate des.  

Folosind o soluție naturală, perdelele vor reveni la splendoarea și albul original. Albirea perdelelor gri în mașina de spălat este ușoară cu această soluție naturală.  

Un ulei esențial curăță casa, parfumează hainele și alungă insectele. Este ieftin și de neînlocuit

Primul sfat util este să nu folosiți amoniac. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, perdelele albe se pot păta în contact cu un produs atât de agresiv.

Din acest motiv, cel mai bine este să scufundați perdelele într-un lighean cu apă fierbinte, în care ați adăugat două linguri de săpun de Marsilia. Lăsați perdelele în această apă circa 3 ore.

Va trebui apoi să spălați perdelele în mașina de spălat, în care, la fel, trebuie să adăugați săpun de Marsilia. În cazul perdelelor foarte murdare, va trebui să adăugați și 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Înălbirea perdelelor gri în mașina de spălat se face ușor. În plus,  vor fi eliminate urmele de mucegai și mirosul de fum.

Iată cum trebuie să calci perdelele

Când sunt uscate, puteți călca perdelele cu un fier de călcat, dotat cu jet de abur. Țineți jetul la distanță, pentru a nu deteriora materialul perdelelor.

În caz contrar, va trebui să puneți greutăți mici la baza perdelei, care să țină materialul întins. În așa fel, veți evita apariția cutelor, iar perdelele vor fi întotdeauna perfect ordonate.

Vezi si:

Spală draperiile fără să le dai jos de pe șină: sfaturi utile pentru gospodine 

Curățarea draperiilor este o sarcină dificilă. Draperiile trebuie date jos de pe șină, puse în mașina de spălat, apoi trebuie călcate și, la final, agățate la locul lor. 

Dar, pe lângă funcția estetică și cea de protecție, perdelele provoacă multe probleme când este vorba despre îngrijirea lor. 

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

Află cum poți curăța draperiile fără a le îndepărta de pe șină. Cel mai simplu mod de a menține draperiile curate presupune să le scuturi în mod regulat. Fă această procedură o dată pe săptămână și vei scăpa de praf pe draperii.

Poți încerca să curăți draperiile cu un aparat de curățat cu abur. Astfel, aburul va pătrunde între fibre și va dizolva moleculele de murdărie. Dar nu uita că nu poți curăța cu abur draperiile din catifea sau cele din țesături delicate.

Perdelele pot fi curățate cu ușurință și cu un aspirator. Dar vei avea nevoie de o duză specială pentru aspirator, o perie sau o cârpă moale. Aspiratorul trebuie să fie pornit la putere minimă, în acest pânza nu va fi trasă în țeava aspiratorului. 

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Dacă totuși ai decis să speli draperiile grele, iată câteva sfaturi care te vor ajuta. În primu rând, trebuie să acorzi atenție compoziției țesăturii și caracteristicilor spălării, indicate pe etichetă.

De exemplu, perdelele din tul subțire trebuie să fie spălate în apă rece și călcate cu un fier de călcat abia cald, iar pentru perdelele de catifea setează  programul - spălare delicată. Prin urmare, te sfătuim să studiezi cu atenție eticheta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel