Alba: Lotul „ketamina“, în arest preventiv şi în următoarele 60 de zile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cei 29 de inculpaţi din lotul 'Ketamina', trimişi în judecată săptămâna trecută pentru trafic şi consum de droguri, rămân în arest şi în următoarele 60 de zile, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins, joi seara, recursul acestora, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean.

După ce inculpaţii au fost trimişi în judecată, Tribunalul Hunedoara a trecut la verificarea măsurii arestării preventive şi a dispus prelungirea cu 60 de zile a stării de arest a celor 29. Inculpaţii au făcut recurs, care a fost însă respins de Curtea de Apel Alba Iulia, după o şedinţă care a durat mai multe ore.

Printre cei arestaţi în acest dosar se numără fiica primarului din Haţeg, doi medici veterinari, un poliţist comunitar şi un bodyguard din Petroşani, dar şi mulţi tineri, majoritatea studenţi.

Cinci dintre tineri suferă de hepatita C. Substanţa pe care aceştia au recunoscut că au consumat-o a fost administrată injectabil, cu prilejul unor petreceri, în unele cazuri.

Drogul folosit - ketamina - este un stupefiant care a fost introdus pe lista substanţelor interzise în acest an. Ketamina este folosită în medicina veterinară şi se eliberează, în mod normal, numai pe reţetă.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile celor în cauză la începutul lunii august, anchetatorii au descoperit câteva sute de flacoane de ketamină. Drogul se vindea pe piaţa neagră contra sumei de 10 lei pentru un miligram sau 200 lei pentru un flacon de 25 miligrame. Valoarea drogurilor traficate depăşeşte suma de 130.000 de lei. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel