Alba Iulia Stand-Up Poetry la debut
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga" Alba dau startul unui nou proiect destinat tinerilor. Este vorba de Alba Iulia Stand – Up Poetry, un proiect generat din dorința de a atrage tinerii înspre lectură și în același timp de a promova în rândul comunității din Alba Iulia poeți din noua generație.

”Evenimentul Alba Iulia Stand – Up Poetry se va derula în curtea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga" Alba, cu începere de la ora 17:00 iar organizatorii au pregătit pentru cei prezenți un adevărat maraton de poezie tânără. Vor recita din propriile creații poeții Roxana Prisecariu și Andreea Cărăușu din Iași, Toni Chira din Dej, Mihok Tamaș din Oradea, Gabriela Feceoru din Târgu Mureș, Savu Popa din Sibiu, Antonio Doda, Silviu Dachin și Marcel Vișa din Alba Iulia. Lecturile publice ale tinerilor poeți vor fi completate în mod fericit de câteva momente de dans contemporan și Hip-Hop cu Tudor.

Prin intermediul acestui proiect, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga" Alba dorește să ofere publicului albaiulian o frumoasă întâlnire cu generația tânără a poeziei contemporane, în ambianța liniștită din curtea bibliotecii noastre. Este un proiect dedicat celor ce iubesc poezia, dansul și muzica tânără – a declarat Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga" Alba."

Ediția I a Alba Iulia Stand – Up Poetry va fi deschisă de către seniorul poeziei albaiuliene, prof.univ.dr. Aurel Pantea, care a inițiat și coordonat echipa de implementare la Alba Iulia a unuia dintre cele mai importante evenimente de promovare a tinerilor poeți – Colocviul Tinerilor Scriitori aflate în acest an la a XI-a ediție, arată un comunicat BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel