Alain Delon, plasat sub 'tutelă consolidată'. Nu mai are libertate totală pentru a-și gestiona bunurile și a lua decizii
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Alain Delon
Alain Delon
Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată' de un judecător de la un tribunal specializat în litigii ce privesc protecţia persoanelor, a transmis o sursă familiarizată cu acest dosar, transmite AFP.

Alain Delon, în vârstă de 88 de ani şi grav bolnav, un monstru sacru al cinematografiei franceze a fost plasat sub protecţie juridică încă din luna ianuarie 2024, când a fost desemnat un reprezentant legal 'pentru îngrijirea sa medicală'.

Măsura a fost 'transformată joi într-o tutelă consolidată', conform sursei menţionate. 'Acest lucru înseamnă că el nu mai are libertatea totală de a-şi gestiona bunurile şi deciziile pe care le-ar putea lua şi permite gestionarea unor aspecte medicale care îl privesc', conform aceleași surse.

Sub tutelă consolidată, tutorele administrează contul bancar al persoanei protejate, dar și controlează cheltuielile acesteia, conform site-ului service-public.fr. De la începutul lunii ianuarie 2024, cei trei copii ai lui Delon duc un război fratricid, prin intermediul presei şi al instanţelor de judecată. Fiecare dintre ei vrea să îl protejeze pe legendarul actor francez, a cărui stare de sănătate a început să se agraveze după un accident vascular cerebral suferit în anu 2019.

Fiii săi, Anthony, în vârstă de 59 de ani, şi Alain-Fabien, în vârstă de 29 de ani, spun că actorul este manipulat de sora lor, Anouchka, în vârstă de 33 de ani, care nu le-ar fi zis despre starea de sănătate a tatălui lor. Mai mult, aceștia spun că ar dori să îl transfere în Elveţia.

Cel mai recent episod din cadrul acestor dispute: Anouchka Delon i-a dat în judecată pe cei doi fraţi ai săi pentru încălcarea vieţii private, în urma difuzării înregistrării unei conversaţii dintre ea şi tatăl ei. Procesul urmează să aibă loc în aprilie, 2025, la Paris.

Filmul 'În plin soare' (1960), regizat de René Clément, l-a făcut cunoscut publicului larg pe Alain Delon, care s-a evidențiat apoi şi în producţiile cinematografice 'Rocco şi fraţii săi' (1960), dar şi 'Ghepardul' (1963), ale regizorului italian Luchino Visconti, precum și în lungmetrajul 'Piscina' (1969), regizat de Jacques Deray. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel