Data actualizării:
Data publicării:

Akki de Tarra, românul care zice că Pământul e plat, face furori pe TikTok. Fizicianul Cristian Presură încearcă în zadar să-i explice de ce e sferic / video viral

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură TikTok
Foto: Captură TikTok
Fără îndoială că orice român care intră pe TikTok a văzut, la un moment dat, măcar un clip cu Akki de Tarra.

Akki de Tarra este unul dintre cei mai în vogă TikTok-eri din țara noastră, iar mărturie în acest sens sunt cele peste 85.000 de conturi care au dat Urmărire canalului său. 

Cel puțin în ultimii doi ani, Akki de Tarra a devenit extrem de popular pe rețeaua de socializare, mai ales prin teoriile pe care le propune și despre care vorbește cu patos în live-urile pe care le ține aproape în fiecare seară. 

Principala idee în care gravitează multitudinea de teorii despre lume și univers se referă la faptul că Pământul este plat, este acoperit de un firmament dincolo de care avioanele, navele cosmice și orice alte mașinării de proveniență terestră nu pot trece, este înconjurat de un zid uriaș de gheață, asemănător celui din celebrul serial Urzeala Tronurilor, iar dincolo de firmament se află o masă imensă de apă.

Nici în privința Soarelui și Lunii, Akki de Tarra nu este de acord cu teoriile oficiale, acelea că cele două corpuri cerești se află la peste 350.000, respectiv 150 de milioane de kilometri depărtare de planeta noastră. Românul consideră că satelitul natural al Pământului și steaua Sistemului nostru Solar sunt doar doi luminători, ambii cu lumină proprie, care gravitează undeva la peste 5.000 de kilometri înălțime.

@akkitarra

 

♬ sunet original - Akki de Tarra

@akkitarra

 

♬ sunet original - Akki de Tarra

Akki de Tarra, zeci de live-uri alături de fizicianul Cristian Presură

 

Cum TikTok-ul a devenit poate cea mai importantă rețea de socializare în ultimul timp, în fiecare seară au loc live-uri pe diverse teme, de la politic și religie, până la jocuri pe consolă și dedicații pe manele și până la ... teoria Pământului plat.

În mai multe rânduri, fizicianul Cristian Presură a intrat în live cu Akki de Tarra, uneori stând în live peste o oră, timp în care a încercat în zadar să-i asculte teoriile și să-i explice, pe baza dovezilor științifice, de ce Pământul are formă de geoid și nu este plat.

Niciun argument științific nu pare să-i fie pe plac lui Akki de Tarra, mai ales că și alți utilizatori pasionați de astronomie au intrat în dialog cu acesta și i-au adus dovezi solide în susținerea teoriei pământului glob. Mai mult, Akki este susținut în comentarii de „bula“ sa de români, care îi susțin teoria și care s-au abonat la canalul său de TikTok.

Mai jos, câteva dintre videoclipurile în care Akki de Tara și Cristian presură discută despre teoria Pământului plat.

@amazonia868 #live #moment #deprogramare #2023 #CristianPlesura#AkkideTarra#luna #plasma ♬ suono originale - Ionut 868

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel