Miere de Manuka, antibiotic natural fără egal. Medicina Naturistă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea de Manuka a ucis fiecare bacterie sau patogen cu care a fost testată, ceea ce o recomandă în medicina naturistă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea de Manuka, aşa cum este cunoscută în Noua Zeelandă, sau mierea de albine de tufiş, aşa cum mai este numită în Australia, a ucis fiecare bacterie sau patogen cu care a fost testată. Această miere de albine se aplică extern şi acţionează asupra infecţiilor pielii, a muşcăturilor şi a tăieturilor.

Cercetătorii de la Universitatea Metropolitană din Cardiff afirmă că mierea produsă de albinele care strâng polen din arborii manuka din Noua Zeelandă şi Australia a dat rezultate mai eficiente decât antibioticele în cazul stafilococului auriu rezistent la meticilină. Oamenii de ştiinţă caută noi modalităţi de a include miere de manuka în noi agenţi antimicrobieni care să fie aplicaţi direct pe rănile rezistente la antibiotice.

"Descoperirile pe care le-am făcut cu streptococi şi Pseudomonas arată că mierea împiedică aderenţa bacteriilor la ţesuturi, ceea ce este esenţial pentru prevenirea dezvoltării unei infecţii acute", a explicat profesorul Rose Cooper, de la Universitatea din Cardiff.

Floare de Manuka din care se face mierea de manuka

Floarea de Manuka din care se face mierea de Manuka

De asemenea, cercetările medicale realizate în aproape 20 de ani în Departamentul de Cercetare al Mierii al Universităţii Waikato, din Nouă Zeelandă, au confirmat faptul că mierea de Manuka are proprietăți foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice, făcând-o extrem de eficientă în susținerea sistemului imunitar și ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate. Mierea de Manuka este o miere mono-florală specială produsă de albine din florile de Manuka (Leptospermum scoparium), o specie de Tea Tree. Manuka poate fi găsită numai în nouă Zeelandă și unele zone ale Australiei.

Directorul departamentului, Dr. Peter Molan și-a consacrat cariera cercetării proprietăților Mierii de Manuka și a modalităților în care această poate fi folosită pentru ameliorarea problemelor de sănătate. El a clasificat Mierea de Manuka în funcție de puterea antibacteriala, introducant factorul UMF (Unique Manuka Factor). Numai mierea clasificată UMF 10+ și peste poate fi folosită în mod eficient pentru rezolvarea unor probleme de sănătate.

Recent, o firmă americană a brevetat un dispozitiv medical pe bază de miere de Manuka ce este folosit pe protezele pacienţilor, cu rolul demonstrat de a elimina bacteriile.

Tratament pentru negi

Pentru a scăpa de veruci şi negii supărători, acoperiţi-i cu leucoplast, după ce înmuiaţi zona afectată cu apă caldă şi o frecaţi uşor cu piatră ponce. Schimbaţi bandă săptămânal. Acest procedeu s-a dovedit eficient în şapte din zece cazuri, veruca sau negul va dispărea în patru săptămâni, făcând inutile tratamentele costisitoare. Dacă negul nu vă face probleme, îl puteţi lăsa în pace - majoritatea dispar în zece săptămâni, iar restul în decurs de doi ani.

Există și creme tratament pe baza de miere de Manuka care sunt deosebit de eficiente în tratarea problemelor pielii: răni deschise, arsuri, ulcere ale pielii, infecții de spital (Staphylococcus aureus ), eczeme, psoriasis, dermatite, infecții cauzate de ciuperci.
Mierea de Manuka UMF 15+ și creme de tratament pe baza de miere de Manuka pot fi găsite acum și la noi, prin magazinele online.

Miere de Manuka

Modalități corecte de a consuma Miere de Manuka:

* se consumă una sau două lingurițe de miere dimineața, zi de zi;
* amestecaţi o linguriță de miere în ceai, însă după ce acesta s-a răcit sau este puțin călduț;
* îndulciţi piureurile de fructe sau combinaţi cu ulei și oțet pentru sosul de salată;
* amestecaţi cu lapte cald înainte de culcare.

Cel mai bun mod de administrare a Mierii de Manuka este să fie consumată crudă, dimineața (o linguriță sau două, după caz/afecțiune) fără să o amesteci cu alte alimente. Nu amestecaţi niciodată Mierea de Manuka cu lichide fierbinți sau la temperaturi de fierbere, deoarece la temperaturi mari se vor distruge o parte din poprietățile sale antimicrobiene.

Beneficii Miere de Manuka:

* Tratează infecțiile cu stafilococ.
* Poate elimina problemele gastro-intestinale.
* Întărește imunitatea și previne infecțiile respiratorii.
* Îmbunătățește sănătatea orală.
* Vindecă rănile și arsurile.
* Ajută în eliminarea acneei și eczemelor.
* Induce un somn odihnitor și profund.
* Previne cariile dentare si gingivitele.
* Excelentă în tratamente de înfrumuseţare. 

[citeste si]

NOTĂ:  Acestea nu sunt sfaturi medicale de specialitate, iar informaţiile nu trebuie folosite pentru a înlocui îngrijirea medicală specifică sau orice program terapeutic pe care îl urmaţi, la recomandarea unui medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel