Ajutoare de peste 44.000 de lei de la CJ pentru combaterea pestei porcine în trei comune din judeţul Teleorman
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Trei localităţi din judeţul Teleorman, în care a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, vor primi ajutoare financiare de la Consiliul Judeţean (CJ) în valoare totală de peste 44.000 de lei, în vederea implementării planului suplimentar de măsuri pentru combaterea bolii.

Oraşul Zimnicea şi comunele Bragadiru şi Plopii Slăviteşti vor primi un ajutor financiar cuprins între 5.200 şi 30.000 de lei. Sumele au fost repartizate către cele trei unităţi administrativ-teritoriale în baza solicitărilor înaintate de primăriile respective şi vor fi utilizate strict în scopul achiziţionării substanţelor necesare pentru dezinfectoarele individuale, a precizat luni, preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu.

Până acum, 14 localităţi din judeţ, afectate de pesta porcină, au primit de la CJ ajutoare financiare în valoare de peste 326.000 de lei.

Unităţile administrativ-teritoriale au obligaţia să informeze Consiliul Judeţean şi să justifice modul de utilizare a ajutoarelor financiare alocate, iar sumele neutilizate se vor restitui bugetului judeţean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel