Ajun de Crăciun însângerat pe șosele. Val de accidente în România, după Codul galben de ceață și ghețuș
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ajun de Crăciun însângerat pe șosele. Val de accidente în România, după Codul galben de ceață și ghețuș / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Ajun de Crăciun însângerat pe șosele. Val de accidente în România, după Codul galben de ceață și ghețuș / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Astăzi, 24 decembrie, de Ajun, în România s-au produs mai multe accidente rutiere grave.

De Ajunul Crăciunului mai multe accidente rutiere grave s-au produs pe șoselele din România, după ce ANM a emis de dimineață un Cod Galben de ceață și ghețuș. Astfel, un copil în vârstă de un an şi alţi doi de 4 ani au fost răniţi, sâmbătă, într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 2, în localitatea Sascut, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

VEZI ȘI: ANM, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă și ghețuș. Vezi județele vizate. Infotrafic, avertisment pentru șoferi

Potrivit sursei citate, două autoturisme au fost implicate în accident. Victimele au fost preluate de echipajele SMURD pentru a fi transportate la spital.

"Urmare a accidentului rutier au rezultat trei victime conştiente. Acestea au suferit traumatisme uşoare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Suceava: Trei pietoni răniţi, după ce au fost acroşaţi de o maşină în Milişăuţi

Trei pietoni, printre care şi un minor, au ajuns la spital după ce au fost acroşate de un autovehicul pe DN 2H, pe raza oraşului Milişăuţi, a informat ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2, iar în sprijinul acestora au ajuns şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava.

ISU Suceava a precizat că toate cele trei victime, conştiente şi cooperante, au fost transportate la spital.


Accident și pe raza localităţii Sudiţi

Tot sâmbătă dimineața, trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza localităţii Sudiţi, informează ISU Ialomiţa.

Conform sursei citate, un autoturism a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat, transmite Agerpres. Trei persoane au fost rănite, una dintre ele rămânând prinsă între fiarele contorsionate ale autovehiculului.

Cele trei victime au fost evaluate şi asistate medical la faţa locului, ulterior fiind transportate la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei pentru investigaţii de specialitate.

Vrancea: Şofer găsit decedat de poliţiştii chemaţi să intervină la un accident rutier, la Mândreşti

Un bărbat de 36 de ani, din Măicăneşti, a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, la circa zece metri de autoturismul pe care îl conducea, de poliţiştii care au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier, pe DN 23, la ieşirea din Mândreşti, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la ieşire din Mândreşti, pe Drumul Naţional 23, un autoturism a părăsit partea carosabilă. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat în apropierea autoturismului ieşit în afara părţii carosabile cadavrul unui bărbat de 36 ani, din Măicăneşti", a precizat IPJ Vrancea.

Ce s-ar fi întâmplat și de ce nimeni nu l-a văzut pe șoferul decedat



Din primele cercetări a rezultat că autoturismul s-ar fi răsturnat în afara părţii carosabile în timpul nopţii, dar, din cauza ceţii, acesta nu a fost observat decât dimineaţă de participanţii la trafic. Şoferul ar fi reuşit să iasă din autoturismul avariat, dar ulterior a decedat la câţiva metri de acesta.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, bărbatul a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, care va stabili cauza decesului.

"Sâmbătă, la ora 09,24, SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru o persoană inconştientă, în localitatea Mândreşti, în loc public. A intervenit un echipaj de prim ajutor SMURD, care a solicitat ajutorul SAJ Vrancea. Echipajul tip B2 care s-a deplasat la faţa locului a găsit o victimă de circa 36 de ani, dintr-un accident rutier produs probabil în cursul nopţii, decedat, cu un traumatism cranio-cerebral deschis. Victima, care a fost găsită la distanţă de autoturismul avariat, va fi preluată de Serviciul de Medicină Legală", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş.

Ialomița: Doi răniți într-un accident pe DN 21, la ieșire din Slobozia

Totodată, alte două persoane au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, într-un accident rutier produs pe DN 21, la ieşire din municipiul Slobozia.

Conform ISU Ialomiţa, în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului dintre acestea, trei persoane - conştiente, cooperante şi neîncarcerate - au fost evaluate şi monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării. Ulterior, două persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel