Air New Zealand le va permite angajaţilor să îşi expună tatuajele
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Air New Zealand va permite tuturor angajaţilor să îşi expună tatuajele tradiţionale Maori (Ta Moko) şi alte tipuri de tatuaje, cu condiţia ca acestea să nu fie ofensatoare, atunci când aceştia sunt îmbrăcaţi în uniformă sau în ţinuta obişnuită de serviciu, a anunţat luni CEO-ul companiei, Christopher Luxon, citat de Xinhua.

Luxon a precizat că Air New Zeeland încearcă să ofere un mediu de muncă divers şi incluziv, care să reflecte cu adevărat diversitatea Noii Zeelande.

"Sunt extrem de mândru că fac acest anunţ. Această decizie ne consolidează poziţia în fruntea industriei aeronautice în ceea ce priveşte îmbrăţişarea diversităţii şi oferirea posibilităţii de manifestare a individualităţii şi moştenirii culturale", a subliniat acesta.

Anunţul survine în contextul în care, de mai mulţi ani, s-au făcut presiuni ca Air New Zeeland să îşi relaxeze politica privind tatuajele, în special în ceea ce priveşte tatuajele tradiţionale Ta Moko, în condiţiile în care compania aeriană avea standarde foarte stricte la recrutare, care nu permiteau prezenţa unor tatuaje vizibile. 

Anterior, reprezentanţii companiei declaraseră că Air New Zealand nu permite prezenţa unor tatuaje vizibile deoarece unii pasageri "nu s-ar simţi confortabil", indiferent dacă tatuajele erau considerate tradiţionale sau nu. Cu toate acestea, un studiu realizat pe o perioadă de cinci luni a indicat un feedback pozitiv din partea călătorilor. 

Cercetările relevă faptul că unul din cinci adulţi din Noua Zeelandă are cel puţin un tatuaj - peste 35% din cei cu vârsta de sub 30 de ani fiind tatuaţi.

Schimbarea politicii companiei va fi implementată de la 1 septembrie 2019.

Vezi și: Oana Petrescu, noul Director General al Blue Air

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel