Data publicării:

Ai voie sau nu să îți plimbi șarpele prin parc? Dezbatere masivă izbucnită pe un grup online

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Un bărbat care vine cu 20 de șerpi în parc pentru a le oferi doza zilnică de soare a generat o dezbatere masivă în spațiul online.

O dezbatere privind cât de potrivit este să aduci anumite animale în locuri publice a izbucnit în spațiul online britanic, după ce un bărbat a fost văzut ducându-și șerpii la un parc din Paisley pentru a se bronza, potrivit BBC.

Grupul de Facebook „Prietenii Parcului Barshaw” a fost invadat de postări în care unele persoane erau îngrijorate de bărbatul care a adus până la 20 de reptile la parc. Persoanele de pe grup au cerut celor care au văzut șerpii să contacteze poliția. Totuși, mulți localnici l-au susținut pe proprietarul șerpilor - care pare să viziteze parcul des. Ei au spus că nu făcea niciun rău și își ținea șerpii sub control tot timpul și s-au întrebat de ce ar trebui să intervină poliția. 

„Nu mi-e frică de șerpi”

 

Margaret Winters, care locuiește aproape de parc, a spus că toți cu care a vorbit erau încântați să vadă șerpii bucurându-se de soare. Ea a explicat: „Prima dată când am văzut  șerpii au ajuns să mi se târască pe picioare. Am rămas surprinsă, dar erau foarte drăguți. Nu mi-e frică de șerpi, așa că a fost plăcut să țin unul mic în mână”. Margaret a adăugat: „A fost ciudat pentru că te aștepți să vezi câini în parc, nu șerpi”.

„Proprietarul lor a spus că sunt isteți și prietenoși și că arătau fericiți în soare. Majoritatea oamenilor erau curioși”, a mai fost de părere femeia.

Primăria a interzis prezența șerpilor în parc

 

În fotobrafiile de pe rețelele sociale cu bărbatul se vede cum acesta zâmbește și stă cu șerpii în jurul gâtului. Totuși, pe Facebook s-a postat avertismentul primăriei locale cum că „nimeni nu are voie să aducă șerpi în Parcul Barshaw”.

În postare s-a adăugat: „Poliția cere ca dacă vedeți pe cineva în parc cu șerpi, să nu vă apropiați de persoană, ci să sunați la poliție la numărul 101 și ei vor veni.”

„Putem să reacționăm la fel când unii oameni vin cu câini scăpați de sub control?”, a fost reacția unui localnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel