Urmărește emisiunea live
Ai visat că-ţi cade părul? Iată ce înseamnă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Ai visat că ai chelit sau că rămâi cu fire de păr în mână? Vezi ce pot prevesti astfel de mesaje în somn.

Fiecare dintre noi are vise dar puţini le mai reţin după ce se trezesc. Unii susțin că nu visează niciodată, pentru că nu-şi amintesc nimic din ceea ce au visat. Alţii sunt urmăriţi o bună parte din dimineaţă de un vis bizar sau care îi pune pe gânduri. Unul dintre cele mai frecvente este cel legat de căderea părului. Sunt mai multe tipuri de vise: lucide, fanteziste, coșmaruri, simbolice sau unele cu mesaje ascunse, care rezolvă probleme. Există şi teme comune, cum ar fi căderea în gol, pierderea dinţilor sau a multor fire de păr deodată. Experții sunt de acord că ceea ce visezi nu este la fel de important ca ceea ce crezi despre acel vis. Ca multe situații din viață, nu reflectă întotdeauna ceea ce se întâmplă, ci modul în care reacționezi la ceea ce se întâmplă.

Dacă visezi că iți cade părul iar acesta are culoarea roșie înseamnă că trebuie să fii mai atent la pasiunile pe care le ai și să încerci să te focalizei asupra acestora. Toate astea din cauza faptului că parul roșu simbolizează pasiunea și resursele puternice de care dispui. Dacă visezi că iți cade părul iar acesta este unul lung, acest vis are legătură cu faptul că podoaba capilară lungă este asociată cu senzația de libertate, este un simbol al acesteia și al unei atitudini deschise, relaxate. Este considerat un vis bun, la momentul de față te afli la locul potrivit iar căile pe care vrei să le urmezi în viață sunt bune.

Ţi-e frică de bătrâneţe

Părul este un simbol al atracţiei, tinereţii şi vitalităţii. Prin urmare, pierderea lui poate dezvălui o îngrijorare în privinţa îmbătrânirii, a pierderii frumuseții sau a atracției sexuale. Mai mult, poate să însemne o încredere redusă în forţele proprii.

Simţi că pierzi controlul

Când te gândești la căderea părului, îţi dai seama că, odată ce cade, nu este ceva ce poate fi reparat instantaneu. În acest fel, pierderea părului într-un vis poate reflecta și un sentiment de nereparat. De aceea, căderea părului poate înseamna şi o pierdere a controlului în viaţa personală sau profesională.

Eşti prea stresat

În cazul în care visele în care îţi cade masiv părul devin recurente, este posibil să te confrunţi cu situaţii stresante în viaţa de zi cu zi. Încearcă să reduci stresul în timpul zilei. Rezervă puţin timp pentru tine, pentru o plimbare sau pentru a face mişcare. Ai grijă să dormi îndeajuns de mult şi redu timpul petrecut în faţa ecranelor. Încearcă să adormi într-o cameră răcoroasă și întunecată la aceeași oră în fiecare seară.

Dacă în vis iți cade părul din cauza unei boli precum cancerul, nu e cazul să te impacientezi. Acest lucru semnifică doar faptul că în viața reala treci printr-un proces al propriei transformări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel