Ai văzut mucegai în sertarul mașinii de spălat? Un truc ingenios va rezolva problema în 5 minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai văzut mucegai în sertarul mașinii de spălat. Un truc ingenios va rezolva problema în 5 minute. Sursa foto: freepik.com
Ai văzut mucegai în sertarul mașinii de spălat. Un truc ingenios va rezolva problema în 5 minute. Sursa foto: freepik.com
Dacă hainele tale miros urât chiar și după spălare, este posibil să fie din cauza mucegaiului din recipientul pentru detergent sau balsam.

Din fericire, există multe trucuri pentru curățarea sertarului pentru detergent și balsam a mașinii. Motivul apariției mucegaiului poate fi stagnarea apei în mașina de spălat sau acumularea reziduurilor de detergent.

Poți rezolva această problemă în 5 minute fără a utiliza substanțe chimice. Cum să scapi de mucegaiul din sertarul pentru detergent a mașinii de spălat?

Datorită proprietăților sale astringente și antibacteriene, oțetul este un ingredient de uz casnic indispensabil, ideal pentru aceste tipuri de probleme. Pentru a utiliza acest truc, amestecă o cantitate mică de acid cu apă fierbinte într-un lighean mic.

Prosoapele miros urât după spălare? Cu acest truc vei scăpa pentru totdeauna de problemă

Folosind o cârpă curată din microfibră, șterge rezervorul murdar și lasă-l să stea timp de 5 minute. Clătește apoi sertarul și șterge-l cu o cârpă curată. De asemenea, cu această soluție, poți curăța garniturile mașinii de spălat, care pot conține și ele mucegai. 

De-a lungul timpului, și calcarul generează multă murdărie, împrăștie mirosuri neplăcute și  deteriorează mașina de spălat.  Există mai multe metode eficiente și economice, care vor curăța temeinic mașina de spălat. Unul dintre trucurile principale este folosirea acidului citric.

Mașina de spălat trebuie, periodic, curățată. Acidul citric este  soluția de care ai nevoie. Acest produs este capabil să dizolve reziduurile de calcar și tartru.

Grăsimea va cădea singură de pe oale și tigăi: un sfat neașteptat de la gospodinele englezoaice

Toarnă o cană de acid citric în cuva mașinii de spălat și rulează un ciclu de spălare gol la 90°C. 

O altă metodă este să umpli cuva mașinii de spălat cu apă. Adaugă în sertarul pentru balsam, aproximativ 200 de grame de acid citric. Rulează un ciclu de spălare gol la 90°C.

Dezinfectează plăcile de tocat cu ingrediente naturale. Înlocuiește chiar azi substanțele chimice periculoase

Amestecă o cană de acid citric cu o jumătate de litru de apă și toarnă amestecul în tamburul mașinii de spălat. Rulează un ciclu gol la o temperatură peste 60°C. Repetă procesul dacă este necesar. Simplu și eficient, nu-i așa?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel