Ai Skoda şi nu ţi-ai pus centura de siguranţă? Iată ce se întâmplă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Skoda vine cu o inovaţie în ceea ce priveşte avertizarea şoferilor şi a pasagerilor cu privire la centura de siguranţă. 

Sistemul de avertizare, care poate afișa trei nuanțe diferite, îi va anunța pe șoferi să nu uite de centură și să o cupleze corect. Constructorul a depus dosarul pentru patentarea acestei invenții. Cehii intenționează să reducă astfel numărul de persoane rănite în accidente rutiere.

Atunci când nu se află nicio persoană pe locul respectiv, LED-ul va emite o lumină albă. Un sensor detectează prezența unei persoane și transmite impulsul către sistemul de siguranță. Astfel, o lumină roșie îi va avertiza pe cei aflați la bord în privința faptului că centura nu este cuplată. După ce operațiunea este efectuată, lumina emisă de LED devine verde. Acestea redevin albe în timpul deplasării, pentru a nu distrage atenția șoferului.

Cehii consideră că acest nou sistem de avertizare va fi util în mod special pentru părinți. Aceștia vor pute observa cu ușurință dacă cei mici și-au pus corect centura de siguranță sau dacă au decuplat-o în timpul mersului. Sistemul de avertizare este personalizabil prin intermediul sistemului multimedia. Astfel, acestea pot transmite un mesaj de întâmpinare animat, la deschirea automobilului, pentru a deveni vizibile.

Nu este cunoscut, pentru moment, când acest sistem va fi disponibil la modelele Skoda, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel