Ai renunțat la rezoluția de anul nou? Expertul în fitness dezvăluie cum să vă reluați obiectivele de sănătate, deoarece 80% dintre oameni și-au abandonat DEJA planurile pentru 2023
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Cum să vă reluați obiectivele de sănătate, deoarece 80% dintre oameni și-au abandonat DEJA planurile pentru 2023
Foto: Pexels/Cum să vă reluați obiectivele de sănătate, deoarece 80% dintre oameni și-au abandonat DEJA planurile pentru 2023
Mulți și-au stabilit obiectivele de anul nou. Cu toate acestea, în primele săptămâni din ianuarie, majoritatea au renunțat la ele. Specialiştii spun că ar trebui să vă stabiliţi obiective și să luaţi măsuri realiste pentru a le atinge.

În timp ce mulți oameni încă aderă la mantra "anul nou, New Me", cercetările arată că în mai puțin de trei săptămâni, aproximativ 80% au renunțat deja la obiectivele lor, scrie Daily Mail.

Încă din ianuarie 13, cunoscută oficial sub numele de „Ziua Renunţării”, mai mult de trei sferturi dintre cei care își stabilesc obiective îşi vor pierde entuziasmul și motivația. Și până în 2 februarie, în ciuda faptului că au cele mai bune intenții de a lucra în noul an, motivația în rândul celor care încep anul cu obiectivele de lucru scade la puțin peste două procente, potrivit cercetării lui Peloton.

Specialiştii vin cu sfaturi

Cu toate acestea, instructorul Peloton și expertul în motivație conștientă Ally Love au împărtășit un plan în patru puncte pe care oamenii îl pot folosi pentru a-și ajuta noile obiceiuri să revină pe drumul cel bun.

Planul - nume, revendicare, vopsea și joc - folosește tehnici simple, încercate în timp, cum ar fi scrierea de obiective simple și apoi transformarea lor într-un joc distractiv (de familie) pentru a le atinge. Aceasta implică scrierea obiectivelor și apoi afișarea lor în mod vizibil.

De exemplu, acest lucru ar putea include fixarea lor la ușa de baie sau frigider sau partajarea lor pe social media, astfel încât oamenii dragi că să le poată vedea.

„Chiar și în calitate de instructori, putem începe noul an cu cele mai bune intenții, dar viața ne poate sta în cale. Am dezvoltat metoda de a-l numi, pretinde-l, pictați-l, jucați-l pentru a depăși acest lucru. Mă ajută să-mi reorientez energia spre obiectivele mele.”, spune Ally.

Ea notează că planul „va ajuta oamenii să spargă zidul motivațional metaforic și să bată Ziua Renunţării”.

Daţi un nume scopului

Cei care folosesc planul ar trebui să se asigure că își numesc scopul, stabilind ceea ce doresc să realizeze ca prim pas. Ei ar trebui să noteze cum se va simți în timp ce o fac, cum se va simți odată ce obiectivul a fost atins și care va fi următorul pas după atingerea acestuia. Între timp, pentru a crea responsabilitate, ca pas doi, ar trebui să "revendici" obiectivul - adică să le spui prietenilor și familiei.

Nu numai că acest lucru vă va ajuta să creați o rețea pentru a vă menține pe curs, dar puteți găsi, de asemenea, că alții doresc să se alăture în activitatea aleasă.

Al treilea pas este să-l "pictezi". Cu alte cuvinte, creați un desen pe care să-l ţineţi la vedere sau chiar o poză pe ecranul telefonului care să vă amintească de obiectivul dvs. Puneți-l în locurile pe care le vizitați frecvent - cum ar fi baia sau locul de muncă - astfel încât să îl vedeți des.

În al patrulea rând, și în cele din urmă, ar trebui să-l "joace". Acest lucru implică crearea unui program realist care să funcționeze cu stilul tău de viață.

Între timp, psihiatrul Dr. Pooja Lakshmi spune că, în timp ce toată lumea este diferită atunci când vine vorba de stabilirea propriului motiv de a "te ridica și de a pleca", motivația va veni de îndată ce faci primii pași, dar amânarea este inamicul.

"Când vine vorba de amânare și motivație - este mult mai ușor să te simți motivat odată ce ai început deja să te miști", a explicat psihiatrul.

Specialiştii au stabilit 5 limbaje de motivare

În colaborare cu Peloton, psihiatrul a identificat cinci limbaje de motivare. Ea spune că aceste limbi vorbesc despre diferitele moduri în care oamenii sunt motivați atât în ​​fitness, cât și în viață. Ea descrie cele cinci limbaje motivaționale diferite ca fiind distracție; atingerea obiectivelor; construirea comunității, afirmații pozitive și dragoste dură. Limbajul motivațional distractiv îi reprezintă pe cei care sunt motivați să se bucure, să se relaxeze și să se distreze.

În timp ce cei care sunt motivați să-și îndeplinească cele mai bune obiective, să atingă un nou punct de reper și să se simtă cei mai buni se pot identifica mai mult cu limbajul motivațional al atingerii obiectivelor.

Pentru alții, ideea de a se conecta cu oamenii și de a invita prietenii și familiile să se alăture și să îi încurajeze, este cea care îi motivează. Aceste tipuri, care văd lucrul ca pe o experiență colaborativă, se pot identifica cu limbajul motivațional al construirii Comunității.

Un alt limbaj identificat de Dr. Pooja Lakshmin este „afirmaţiile pozitive”.

Cea de-a cincea limbă pe care psihiatrul a prezentat-o este descrisă ca „dragoste dură” – care se aplică celor care sunt motivați de structură, cuvinte puternice și o atitudine fără BS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel