Ai putea să urmezi dieta lui Ronaldo? 6 mese la fiecare 4 ore
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter Janty @CFC_Janty
Sursa foto Twitter Janty @CFC_Janty
Dieta strictă a lui Cristiano Ronaldo este unul dintre secretele lui, dar nu toată lumea este capabilă să urmeze o schemă atât de dură.

Dieta legendară a lui Cristiano Ronaldo este unul dintre secretele succesului său, dar nu toată lumea este capabilă să o urmeze. Având în vedere că dieta și regimul de fitness strict al jucătorului portughez au contribuit la forma sa fizică remarcabilă, unii sportivi care au încercat-o le-a fost greu să-l imite.

Dieta lui Ronaldo se bazează pe șase mese pe zi (la fiecare 4 ore), cu alimente sănătoase și hrănitoare precum cereale integrale, fructe proaspete, proteine ​​slabe și multă salată.

Fostul atacant de la Juventus, Real Madrid și Manchester United a eliminat toate tipurile de alimente ”procesate” și băuturi dulci și bea alcool doar cu moderație extremă, permițându-și rareori doar un pahar bun de vin.

Pe lângă dietă, Ronaldo menține o rutină strictă de fitness care include mai multe antrenamente la sală pe săptămână, combinând greutăți și cardio. Chiar și atunci când se află pe terenul de fotbal, se remarcă față de colegii săi pentru sesiuni suplimentare de pilates și alergând cu cel puțin 30 de minute mai mult decât ceilalți.

Ceva unic în regimul de fitness al lui Ronaldo este că nu doarme cele opt ore tradiționale pe zi. Mai degrabă, el alege să facă cinci sesiuni de somn de 90 de minute, pe zi.

Cu toate acestea, nu toți sportivii sunt capabili să urmeze acest regim riguros.

Fotbalistul din Palmeiras, Gabriel Menino, a încercat câteva zile să imite dieta lui Ronaldo sub supravegherea unui nutriționist, dar a suferit probleme fizice în timpul unui meci. Pentru el a fost un adevărat coșmar.”Mă încălzeam și nu mai puteam alerga. M-am gândit: O să mor”. La cinci minute de la începutul meciului nu mai puteam alerga, a trebuit să fiu înlocuit ”, a declarat el pentru publicația sportivă braziliană A Bola, citată de Supereva.

Ce mănâncă Cristiano Ronaldo?

Internaționalul portughez are un dietetician personal care a lucrat cu el încă din zilele lui la Real Madrid, mâncând șase mese mici pe zi – sau una la fiecare trei până la patru ore, scrie Goal.

Pentru micul dejun, Ronaldo adoră brânza, șunca, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, alături de multe fructe, precum și pâinea prăjită cu avocado.

Îi place în mod deosebit peștele iar felul său de mâncare preferat este bacalhau a braz, care este un amestec de cod, ceapă, cartofi tăiați felii subțiri și omletă. De asemenea, mănâncă multe fructe și proteine ​​slabe. La restaurante, Ronaldo spune că deseori comandă friptură și o salată și niciodată nimic congelat

”Mâncați regulat. Dacă te antrenezi în mod regulat, este important să menții nivelurile de energie ridicate pentru a-ți alimenta corpul pentru o performanță mai bună. Uneori mănânc până la șase mese mai mici pe zi pentru a mă asigura că am suficientă energie pentru a efectua fiecare sesiune la un nivel superior”, a declarat Cristiano Ronaldo.

Putem concluziona că dieta și regimul de antrenament al lui Ronaldo nu sunt tocmai potrivite pentru toată lumea. Motivele stau și în faptul că fiecare individ are propriul metabolism și toleranță la diferite alimente și antrenamente. În orice caz, este important să consultați un medic sau un nutriționist înainte de a începe orice dietă sau regim de fitness, în special unul atât de strict.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel