Ai pus oțet în mașina de spălat? Economisești un pumn de bani. Iată ce trebuie să faci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai pus oțet în mașina de spălat. Economisești un pumn de bani. Iată ce trebuie să faci. Sursa - pixabay.com
Ai pus oțet în mașina de spălat. Economisești un pumn de bani. Iată ce trebuie să faci. Sursa - pixabay.com
Ai pus vreodată oțet în mașina de spălat? Ar trebui să începi să o faci. Oțetul poate fi foarte util, atât în ​​bucătărie, cât și în curățarea casei.  

În ceea ce privește curățenia, mai jos vă prezentăm una neobișnuită: oțetul trebuie pus în mașina de spălat.

Dar înainte de a ajunge la trucul propriu-zis să ne amintim care sunt utilizările casnice ale oțetului.

Pentru a curăța vasele. Umpleți un lighean cu un amestec de apă și oțet și puneți vasele la înmuiat timp de treizeci de minute.

Pentru sticlă, oglinzi și ochelari. Suprafețele se spală cu oțet și apă fierbinte, iar apoi se usucă.

Pentru a elimina mirosurile neplăcute. Pur și simplu umpleți o sticlă cu amestecul obișnuit de apă și oțet și apoi pulverizați pe suprafețe. Elimină mirosurile neplăcute, dezinfectează și curăță. 

Oțetul scoate ușor etichetele de pe borcane. Uneori este o corvoadă, să le scoți. Pregătiți un amestec de ulei și oțet și umeziți etichetele. Lasați-l să acționeze o noapte și a doua zi dimineața ar trebui să se desprindă într-o clipă.

Ai pus vreodată oțet în mașina de spălat? Ar trebui să începi să o faci. Iată de ce

Acestea au fost câteva utilizări destul de comune ale oțetului. Dar oțetul poate fi folosit și în mașina de spălat rufe din mai multe motive. Oțetul este un detartrant natural, pe lângă faptul ca este economic și totodată  biodegradabil.

Doar turnați un litru direct în cuvă și apoi setați un program de spălare de câteva ore la 60 de grade.

Dar asta nu este tot: oțetul se dovedește și un agent eficient de îndepărtare a petelor. În unele cazuri poate fi folosit și ca balsam. Doar turnați 100 de mililitri de oțet în compartimentul pentru balsam: hainele vor fi moi și parfumate.

BONUS. Un truc grozav pentru a scăpa de mirosul urât din țevi: repetați-l cât mai des pentru o eficiență maximă

Resturile de mâncare, care ajung în țevile din bucătărie, se descompun, provocând un miros urât.

Mirosul urât este o problemă care ne afectează viața. În plus, acest miros din bucătărie afectează și țevile din baie. Deodorantele specifice pot rezolva problema doar temporar, în timp ce substanțele chimice, pe lângă faptul că sunt dăunătoare pentru sănătate, poluează mediul.

Care sunt cauzele mirosului urât? 

Detergenții și săpunurile care ajung în țevi eliberează substanțe chimice, care se transformă în grăsime și atacă țevile, provocând un miros urât.

Tava de copt va străluci: cum să elimini ușor grăsimea arsă. Metodele cu care nu vei da greș

Reziduurile alimentare sunt principala cauză a mirosului urât. În timp, ele se depun în straturi care pot înfunda conductele. În acest caz se recomandă să folosiți site în chiuvete, pentru a preveni căderea reziduurilor alimentare în conducta de evacuare.

Țevile vechi sunt ideale pentru bacteriile, responsabile de mirosul urat.

 

Cum se poate elimina problema mirosului urât 

Dacă vreți să rezolvați problema mirosului cu un produs natural, puteți prepara acasă un amestec pe baza de bicarbonat de sodiu și oțet. Această soluție elimină grăsimea, ciupercile și bacteriile care sunt responsabile pentru mirosul urât din țevile din casă.

Ingrediente:

100 grame de bicarbonat de sodiu,

200 ml de oțet alb,

½ litru de apă fierbinte

Iată ce trebuie să faceți

Umpleți o oală cu apă și puneți-o pe aragaz. Înainte să dea în clocot se adaugă oțetul. Puneți bicarbonatul de sodiu în interiorul țevii și turnați deasupra apa cu oțet. Reacția bicarbonatului cu apa fierbinte și oțet va produce o reacție efervescentă.

Nu folosiți chiuveta cel puțin o oră, pentru ca amestecul să-și facă efectul. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați-l să acționeze peste noapte. Repetați procedura o dată pe săptămână pentru a îndepărta toate mirosurile urâte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel