Ai prea multe tricouri vechi? Nu le arunca! Le poți recicla ușor și eficient
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai prea multe tricouri vechi. Nu le arunca. Le poți recicla ușor și eficient. Sursa - pixabay.com
Ai prea multe tricouri vechi. Nu le arunca. Le poți recicla ușor și eficient. Sursa - pixabay.com
Cu toții avem în garderobă tricouri din bumbac. De altfel, le purtăm tot anul, de aceea se uzează cel mai repede și trebuie înlocuite.  Proaspete și ușoare, tricourile sunt de nelipsit, mai ales, vara.

Le îmbrăcăm și iarna sub un hanorac sau pulover. Datorită utilizării frecvente, tricourile se uzează rapid. Zona care se deteriorează mai mult este cea a axilelor, unde apar pete gălbui și inestetice din cauza transpirației.

De cele mai multe ori, petele gălbui nu mai pot fi albite, de aceea suntem nevoiți să ne luăm rămas bun de la un tricou pe care îl iubim. Cu toate acestea, înainte de a deschide coșul de gunoi, ar trebui să ne gândim cum îl putem reutiliza. Reciclarea creativă este un hobby pe care îl putem practica întotdeauna.  

Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta

În primul rând, dintr-un tricou drăguț putem coase sacoșe ecologice pentru cumpărături. Scoateți mânecile și coaseți partea de jos, apoi aplicați niște mânere confortabile și practice.  Luați sacoșa la magazin și toată lumea o va admira.

Țesătura vechilor tricouri este prețioasă pentru curățarea casei. De fapt, bumbacul moale este cel mai potrivit material pentru a șterge praful, pentru a curăța oglinzile și geamurile.

În funcție de mărimea tricoului, putem face mai multe cârpe. Țesătura  tricourilor este perfectă și pentru îmbrăcarea pernelor.

Iarna, tricourile pot fi puse pe pervaz, fiind o piedică în calea aerului rece, care intră prin crăpături.

Mobila de lemn va fi ca nouă. Un produs ieftin și natural îi redă strălucirea în câteva clipe

Tăiați  tricourile vechi în mai multe benzi, pe care le veți împletiți pentru a crea bentițe originale sau curele, care pot fi purtate cu fuste, blugi sau rochii. Desigur, va fi un accesoriu unic și personalizat.

Cei pricepuți la croitorie, pot realiza, dintr-un tricou vechi, un top de sport. Veți crea o piesă vestimentară confortabilă, atunci când ieșiți la alergat vara sau când vă antrenați în sală. Iată de ce nu ar trebuie să aruncăm niciodată tricourile vechi.

 

 

BONUS. Spală corect blugii în mașina de spălat și nu folosi, niciodată, balsam de rufe

 

Blugii sunt printre cele mai versatile piese vestimentare. Prin urmare, sunt purtați mai des. 

Tocmai din acest motiv este important să-i speli corect. Totuși, reține că denimul este o țesătură delicată și nu trebuie stresată prin spălare frecventă. Mai bine ar fi să porți blugii de cel puțin patru sau cinci ori înainte de a-i spăla, cu excepția cazului în care se pătează.

Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

Unele persoane preferă să spele manual blugii, deși nu se recomandă.  Acest proces nu îți permite să speli denimul suficient de bine. Prin urmare, ar trebui să-i pui în mașina de spălat.

Spălarea manuală a blugilor proaspăt cumpărați te poate ajuta, totuși, să înțelegi cât de multă culoarea se va elimina din țesătură.  

 

Cum să speli blugii în mașina de spălat și de ce să nu folosești balsam de rufe?

 

În primul rând, înainte de a pune blugii în mașina de spălat, trebuie să-i întorci pe dos. În acest fel, te vei asigura că nu se decolorează prematur. Doar blugii de nuanțe identice pot fi spălați împreună.

Dacă faci invers, riști să-i colorezi pe toți. Prin urmare, blugii de culori închise nu trebuie puși la spălat cu cei de albastru-deschis.

O altă sugestie este să speli blugii la maxim 30 de grade, respectând întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.

Trei plante ornamentale de interior care nu mor niciodată și rezistă tot timpul anului

În sfârșit, este foarte important și detergentul ales, care trebuie să fie pentru țesături colorate. După cum era de așteptat, nu folosi niciodată balsam, când speli blugii, deoarece îi poți deteriora.

Nu în ultimul rând, dacă vrei ca blugii să nu fie prea șifonați după spălat, setează un ciclu de centrifugare foarte ușor. 

Blugii se usucă în aer liber. Și în acest caz, blugii trebuie întorși pe dos. Pentru a elimina eventualele riduri, trebuie să treci cu fierul de călcat peste blugi, începând de la buzunare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel