Ai nevoie de trei ingrediente și un borcan de sticlă. În cinci minute, vei prepara cea mai bună înghețată de casă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai nevoie de trei ingrediente și un borcan de sticlă. În cinci minute, vei prepara cea mai bună înghețată de casă. Sursa - Pexels
Ai nevoie de trei ingrediente și un borcan de sticlă. În cinci minute, vei prepara cea mai bună înghețată de casă. Sursa - Pexels
Chiar dacă nu ai un aparat de înghețată, poți face acasă o înghețată delicioasă și răcoritoare cu doar trei ingrediente. 

Este perfectă pentru copii, deoarece nu conține ingrediente nocive. Cel mai surprinzător este că ai nevoie de un borcan de sticlă pentru a face înghețata de casă.

 

Pentru trei porții de înghețată ai nevoie de:

240 ml smântână pentru frișcă;

3 lingurițe de zahăr pudră sau puțină miere;

1 linguriță de esență de vanilie.

 

Prepararea

 

Procesul de gătit este incredibil de simplu. Puneți un borcan de sticlă de 0,5 litri la congelator pentru 5-7 minute.

Adăugați toate ingredientele în borcan, închideți-l cu un capac și agitați-l puternic timp de 5 minute. În acest timp, compoziția va deveni mai groasă și mai densă.

În această etapă, puteți adăuga orice umplutură după gust în înghețată: nuci tocate, stafide sau alte fructe uscate, bucățele de ciocolată.

Aripioare de pui în sos de miere: un preparat culinar de neegalat

Amestecați bine astfel încât umplutura să fie distribuită uniform în toată compoziția de înghețată, după care puneți iarăși borcanul la congelator timp de 2-3 ore. Înghețata va fi delicată, cu un gust cremos pronunțat. Este perfectă pentru copii, deoarece nu conține ingrediente nocive. Poftă bună!

 

Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte

 

Cine a spus că înghețata trebuie să aibă neapărat multe calorii? Proaspătă și delicioasă, nimeni nu poate renunța la gustul înghețatei, mai ales când este foarte cald 

Știți că puteți pregăti o înghețată cu apă în loc de lapte? Va fi delicioasă și autentică și nu veți simți nicio diferență față de cea cu lapte.

Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos

Pregătirea unei înghețate delicioase cu apă este foarte simplă. În plus, este și o modalitate ușoară de a servi un desert, cu puține calorii. Mai ușor și mai puțin caloric, acest deliciu vă va surprinde încă de la prima degustare!

 

Dar înainte de a dezvălui rețeta pas cu pas, să vedem ingredientele de care avem nevoie:

 

80 grame de cacao;

230 grame de zahăr brun;

15 grame de amidon de porumb;

praf de sare;

650 mililitri de apă;

300 grame de ciocolată neagră;

1 ceașcă de cafea;

1 shot de rom (opțional).

 

Pregătirea înghețatei cu apă 

 

Dacă nu vrei să exagerezi cu caloriile, dar nici nu puteți renunța la gustul unei înghețate delicioase, iată rețeta potrivită. Astăzi, vom face o înghețată cu apă. Încercați și veți vedea că nu veți simți nicio diferența față de cea tradițională, cu lapte.

Pentru început, luați o cratiță și puneți în ea apa, praful de cacao, zahărul brun, amidonul de porumb și un praf de sare. Se amestecă bine cu ajutorul unui tel, apoi se pune totul pe aragaz și se aduce la fierbere.

Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie: un truc aparent banal, dar eficient

După aproximativ un minut, adăugați ciocolata neagră, tocată în bucăți mici, și lăsați-o să se topească. Apoi, lăsă amestecul să se răcească. În timp ce se răcește, puteți adăuga cafeaua și, dacă doriți, și romul și amestecați. După ce ați obținut un amestec fără cocoloașe, turnați-l într-o tavă de copt și puneți-l la congelator pentru cel puțin 6 ore.

Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta

După ce a trecut timpul, scoateți înghețata din congelator, tăiați-o bucăți pe care trebuie să le puneți, câteva minute, în blender. Ulterior, înghețata, tocată în blender, se dă iarăși în congelator pentru alte două ore. Înghețata ta delicioasă și foarte ușoară este gata pentru a fi savurată!  Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel