Data publicării:

Ai hemoroizi? Cea mai bună soluție pentru a ameliora simptomele. Nu e despre medicamente sau unguente

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie creată de Darina Belonogova, de la Pexels
Fotografie creată de Darina Belonogova, de la Pexels

Ai hemoroizi? Iată cea mai bună soluție pentru a ameliora simptomele! Nu e despre medicamente sau unguente.

Mergem la toaletă greșit. Și asta încă de la crearea WC-ului modern. Poziția pe care o avem pe WC este incorectă, susțin cercetătorii. Cea corectă, anatomică, este cea de pe WC-ul turcesc. 

Poziția ideală este ghemuit, cu picioarele flexate înspre abdomen. Astfel, capacitatea cavității abdominale este diminuată și se pune presiune pe zona intra-abdominală, ceea ce ajută procesul.

Totul depinde de mușchiul puborectal. Acesta acționează asemenea unei praștii asupra rectului și menține continența. Atunci când ne așezăm pe toaletă, se eliberează doar parțial. Dar în poziție de ghemuit, eliberarea este totală, ceea ce ușurează procesul.

Ghemuirea este mai sănătoasă

Stilul nostru de viață s-a înrăutățit de când am adoptat WC-ul modern. Există tot mai multe cazuri de constipație, hemoroizi, apendicită. Cercetătorii spun că poziția în care stăm pe WC a avut o influență asupra acestora, alături de o dietă săracă în fibre. Poziția caracteristică WC-ului turcesc vă ajută foarte mult dacă aveți hemoroizi.

Youtube video image

 

În funcție de localizarea acestora, hemoroizii pot fi: interni sau externi.

Hemoroizii interni se află în interiorul mucoasei rectale și pot fi depistați atunci când se remarcă prezența sângelui în scaun. Hemoroizii interni sunt nedureroși, în general, și nu sunt vizibili, motiv pentru care sunt mai greu de diagnosticat și tratat.

Iritația sau sângerarea hemoroizilor situați în interiorul anusului pot avea cauze diferite, iar printre acestea se numără:

diareea sau constipația cronică, sarcina sau nașterea, obezitatea, raporturile sexuale anale.

Hemoroizii externi se dezvoltă sub pielea din jurul anusului având ca simptom iritaţia dureroasă locală. Aceştia se pot tromboza provocând dureri acute sau pot ulcera.

În funcție de severitatea simptomelor, boala hemoroidală comportă următoarele stadii:

Stadiul I: se referă la situația în care hemoroizii interni provoacă sângerări anale care sunt observabile doar în scaun. Dilatațiile varicoase ale venelor nu ajung în exteriorul canalului anal.

Stadiul II: vizează cazurile în care hemoroizii ajung în exteriorul anusului la defecație, dar revin înapoi în canalul anal spontan, fără niciun fel de ajutor.

Stadiul III: se referă la cazurile în care masele hemoroidale prolabează la defecație, dar și atunci când se depune un efort care crește presiunea intraabdominală. Hemoroizii aflați în acest stadiu sunt reductibili doar manual.

Stadiul IV: vizează situațiile în care hemoroizii ies în exteriorul anusului la eforturi mici, sunt însoțiți de durere puternică și de hemoragii importante. În acest stadiu hemoroizii sunt ireductibili manual.

În cazurile în care boala hemoroidala evoluează către stadiile superioare se recomandă consultul medical de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel