Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat. Iată cum le poți salva. Sursa - pixabay.com
Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat. Iată cum le poți salva. Sursa - pixabay.com
Te-ai întors din vacanțaă și descoperi că plantele tale sunt uscate și au nevoie de îngrijire?  Află cele mai eficiente remedii cu care poți salva plantele uscate.

Dacă nu știi cum să le faci să înflorească din nou, iată câțiva pași simpli și remedii naturale, care te vor ajuta să le redai plantelor  la strălucirea de odinioară.

Primul lucru este să studiezi plantele. Pot părea moarte, dar dacă te uiți mai atent, s-ar putea să nu fie chiar așa. Dacă vezi chiar și un mic semn de verde de-a lungul tulpinii, înseamnă că există posibilitatea să o readuci la viață.

Eliminați pentru totdeauna buruienile din grădină. Iată o soluție ciudată, dar eficientă

Apoi, ar trebui să verifici și rădăcinile. Fiind sistemul de sprijin, ele oferă o mulțime de informații despre starea generală de sănătate a plantei. Rădăcinile sănătoase ar trebui să fie cărnoase și să fie de culoare albă până la maro deschis.

Dacă există semne de viață, următorul pas este să înțelegi ce a mers prost și cum poți ajuta planta. Verifică dacă are nevoie de apă

Un alt lucru care trebuie verificat este solul. Dacă planta are nevoie de apă, veți găsi pământul uscat, frunzele vor începe să se usuce și vor cădea. Pământul va va crăpa și se va desprinde de pe marginile ghiveciului. 

Dacă o plantă are nevoie urgentă de apă, o modalitate rapidă de a o revigora este să o înmoi  pentru câteva ore în apă. După aceea, nu uita să o uzi constant și, cel mai important, asigură-te că apa ajunge până la rădăcini.

Trei plante de cameră îți aduc succes și bogăție. Dacă le îngrijești cu dragoste, te transformă în milionar

Elimină frunzele moarte. Plantele care sunt pe moarte vor avea probabil frunze uscate, de care trebuie să scapi.  

Atenție la iluminare. Iluminatul este un factor important în sănătatea plantelor. Prin urmare, după ce te-ai întors din vacanță, este important să muți planta înapoi zona luminoasă a casei. De fapt, dacă știi ce preferă planta (soare sau umbră), trebuie să o plasezi într-o zonă mai potrivită pentru creșterea ei.

Oferă-i nutrienți suplimentari. Este important să-i oferi plantei hrana potrivită. O plantă subnutrită va avea tulpini slabe și frunze decolorate, așa că veți avea nevoie de compost sau îngrășământ pentru a o revigora.

Folosește-o ca și compost. Dacă ai încercat totul și planta nu a făcut niciun progres, în loc să o arunci la gunoi, pune-o într-un coș de compost. Rămășițele pot fi transformate într-un sol bogat în nutrienți, care va acționa ca un îngrășământ natural. Planta  moartă poate să ofere o nouă viață și să contribuie la sănătatea viitoarelor plante. 

BONUS. Trei plante de cameră îți aduc succes și bogăție. Dacă le îngrijești cu dragoste, te transformă în milionar

Florile de cameră ne încântă cu frumusețea lor și ne parfumează casele. Dar puțini știu că unele plante pot aduce succes financiar proprietarilor. 

În timpul înfloririi plantelor, energia banilor prinde viață, ceea ce îi stimulează pe locuitorii casei la un efort profesional pentru un venit sporit.

Pe primul loc de află orhideea. Frumusețea și fragilitatea acestei flori sunt greu de observat. Cu toate acestea, energia sa puternică, deși invizibilă pentru ochi, poate aduce proprietarul său un pumn de bani. În timpul înfloririi, orhideea stimulează activitatea mentală și fizică a proprietarului său. De aceea nu este recomandat să o țineți dormitor.

Aceste plante incredibile încurajează oamenii să lupte pentru noi obiective, îi stimulează să-și dezvolte calitățile profesionale și să-și sporească veniturile. Proprietarii de orhidee au mereu venituri bănești.   

Puneți bile de vată în ghivecele plantelor de interior. Secretul grădinarilor cu experiență, dezvăluit

Locul al doilea revine plantei Cyclamen. Această floare își tratează proprietarii în același mod în care este tratată. Dacă este îngrijită bine și înconjurată de iubire, planta își răsplătește financiar proprietarul. Dar când este neglijată și nu este udată deloc, planta devine un adevărat vampir energetic.

Cyclamenul este capabil să fure de la proprietarul său dorința de a munci, de a atinge noi culmi și îi distruge complet potențialul financiar. Dacă deja aveți în casă această plantă, ar fi bine să nu o neglijați.  

Opt plante de interior potrivite pentru baie: transformă camera într-o oază de verdeață

Frumoasa mușcată ocupă locul al treilea. Mușcata nu este doar o sursă de energie bani, dar creează o aură de prosperitate în jurul proprietarului său și îl plasează pe un val financiar. Dacă ai mai multe mușcate în casă, fără îndoială, treburile financiare ale familiei se vor îmbunătăți în curând. Cu toate acestea, mușcata are un miros foarte specific, așă ca nu o puneți în dormitor sau în camera copiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel