Ai cumpărat salată verde de la Carrefour? Atenție înainte să o mănânci!
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Polina Kovaleva, de la Pexels
Fotografie creată de Polina Kovaleva, de la Pexels
Ai cumpărat salată verde de la Carrefour? Mare atenție!

Dacă te duci spre lada cu salată verde, s-ar putea să nu-ți ajungă privirea spre tavanul supermarketului, astfel încât să vezi atenționarea cu privire la acest aliment.

2. -imagine fara descriere- (salata-carrefour_39596100.jpg)

„Vă informăm că produsul salată verde este tratat (ferramol), împotriva dăunătorilor. Se recomandă spălarea abundentă înainte de consum”, este informarea celor de la Carrefour în cazul în care cumperi salată verde. Orice fructe și legume trebuie spălate, dar după cum vedeți, în cazul salatei, Carrefour a ținut să transmită special acest lucru și printr-un mesaj în magazin.

Ce este Ferramol

Ferramol intră în categoria „otrăvurile blânde”, fiind folosit pentru combaterea melcilor.  Preparatul sub formă de granule, o momeală gata de utilizare, destinată combaterii melcilor. Agentul atrage melcii și este mâncat cu nerăbdare de către ei. După ingerarea granulelor, melcii se ascund în ascunzătorile lor și mor acolo, astfel încât nu pot fi văzuți melci morți pe suprafața solului / substratului. Efectul agentului este vizibil prin lipsa unor daune suplimentare asupra plantelor. Când sunt umezite, granulele devin și mai atractive pentru melci. Granulele agentului sunt rezistente la daunele cauzate de precipitații. Agentul conține o substanță activă care apare în mod natural în mediu și este biodegradabilă.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Adori cartofii prăjiți? După ce vei încerca acest truc, nu te vei mai întoarce la cartofii îmbibați în ulei!

Vrei cartofi „prăjiți”, dar sănătoși? Iată un truc care te va ajuta în acest sens.

Cartofii prăjiți în mult ulei nu sunt deloc o alegere sănătoasă! Pe cât sunt de gustoși, pe atât sunt de nesănătoși! Dar iată o variantă simplă și delicioasă care este foarte indicată.

Tai cartofii în format de „prăjit”, adică feliuțe subțiri, ca în imaginea din articol. Îi pui, la foc mic, vreo zece minute, până apa ajunge la punctul de fierbere. Apoi, arunci apa, iei maximum două linguri de ulei de măsline, iei câteva mirodenii care îți plac - piper, sare, diferite condimente - amesteci și pui cartofii la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de aproximativ 190 grade, timp de vreo 20 de minute. Vei vedea că sunt la fel de gustoși ca cei prăjiți în mult ulei. Poftă bună! După ce vei încerca acest truc, nu te vei mai întoarce la cartofii îmbibați în ulei!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel