Data publicării:

Ai acasă aceste bancnote din 1998? Suma ireală cu care se vând pe internet

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Se fac bani frumoși din monede și bancnote vechi! Și nu doar celebra bancnotă din polimer cu Eclipsa din 1999 se vinde bine!

Comerțul cu bancnote vechi începe să devină o afacere profitabilă. Un român, de pildă, a pus la vânzare, în online, o bancnotă din 1998 la prețul de 35.000 de lei. Și ca el mai sunt mulți! Majoritatea bancnotelor "cu potențial" sunt din epoca Ceaușescu sau din primii ani de după căderea comunismului, până-n 2000.

Zeci de mii de lei pentru o singură bancnotă

Internetul este plin de oferte și cereri pentru aceste bancnote, unele ajungând să fie vândute pentru zeci de mii de lei. În consecință, românii au început să răscolească prin cutiile de amintiri ale părinților și bunicilor, sperând să găsească bancnote valoroase care le-ar putea aduce sume considerabile de bani.

La o simplă căutare pe Google descoperim o creștere semnificativă a prețurilor cerute pentru aceste bancnote. Comercianții din toată țara profită de interesul tot mai mare pentru numismatică, drept pentru care majorează prețurile în speranța că vor atrage colecționari dispuși să plătească sume colosale.

Platformele de vânzare online precum OLX sunt pline de anunțuri adresate pasionaților de numismatică. Un exemplu este cel al bancnotelor de 5.000 de lei din 1998. Pe siteul amintit, două astfel de bancnote sunt oferite la prețul de 35.000 de lei fiecare. 

„Vând bancnotă 5.000 lei pentru 35.000 de lei. Dețin două bancnote. Plata în cont” – a postat o româncă. Chiar dacă bancnotele nu sunt în starea cea mai bună și arată ușor "ponosite", se vând totuși pe bani grei! Recordul de preț pentru o astfel de bancnotă a fost atins în 2022, când un vânzător a cerut 250.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro) pentru o bancnotă de 5.000 de lei autentică, în stare foarte bună. „Vând bancnotă 5.000 lei vechi autentică. Stare foarte bună. Prețul e negociabil”, a scris altcineva în anunțul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel