Aglomerație pe DN1. Coloană din Predeal în sensul spre București/ ”Este o mizerie, toți înjură PNL-ul”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay/ Aglomerație pe DN1
foto pixabay/ Aglomerație pe DN1
Se merge în coloană pe DN 1 în sensul de mers dinspre munte spre Capitală. 

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se înregistrează valori crescute de trafic pe DN 1 Ploiești – Brașov, formându-se coloană în mișcare de la limita cu județul Brașov (stațiunea Predeal), până în centrul stațiunii Bușteni, pe sensul către București. De asemenea, trafic intens este și în localitatea Comarnic, pe sensul de urcare către zona montană, circulându-se în coloană între kilometrii 103 - 105.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor, să mărească distanţa între autovehicule și să nu se angajeze în depășirea coloanelor formate.” anunță centrul Infotrafic al Poliției Române. 

Adrian Năstare: Toți cei care merg pe Valea Prahovei înjură PNL-ul, în principal

Pentru DCNews, Adrian Năstase declara că ”toți cei care merg pe Valea Prahovei înjură PNL-ul, în principal”: ”Ei știu despre toate încercările de a se face o autostradă peste munți și pentru a lega Bucureștiul de Brașov, iar proiectul, așa cum îl gândisem eu, era mult mai amplu: autostrada pornea de la Constanța, ajungea la București - de altfel, am făcut 100 de km din autostrada aceasta- de la București mergea până la Brașov, de la Brașov se ramifica într-un braț spre Moldova și celălalt spre Borș, la ieșirea spre granița de Vest. Deci era un proiect care-și propunea să avem 100 de km de autostradă pe an. Începusem în 2004 și urma să continue. Proiectul a fost lansat cu ocazia vizitei la București a premierului francez Jean-Pierre Raffarin, eu cred că exista suficientă garanție că acest proiect putea fi dus la capăt. E adevărat, Traian Băsescu și în campanie, și după, l-a blocat vorbind despre tainul pentru Raffarin, dar proiectul era făcut la nivelul celor două Guverne și, cu această garanție, sunt convins că s-ar fi realizat”. 

Fostul premier adăuga: ”Ceea ce se întâmplă acum pe Valea Prahovei este o mizerie, care arată incapacitatea celor care acum sunt la conducere- și au fost și-n alte perioade- de a realiza proiecte mai importante, de a se angaja pe aceste chestiuni importante pentru țară”. Întrebat dacă e vorba doar de incapacitate, Adrian Năstase a răspuns: ”Ce pot să spun, nu am dovezi pentru altceva, dar toți cei care trec pe acest drum și, mai ales, în perioadele de sfârșit de săptămână, de vacanță pot să realizeze cât de greșită a fost această abordare. Din dorința de a lovi în adversari, fie în mine, fie în Ponta și cei care au urmat, aceste proiecte au fost distruse. Rămâne așa cum a spus Traian Băsescu: România nu are nevoie de autostrăzi.”

Declarația lui Adrian Năstase a fost făcut acum mai bine de un an pentru DCNews.ro, dar este extrem de actuală, fiind dovada vie a faptului că, după atâția ani, infrastructura României e blocată într-o situație critică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel