Aglomerație la vama Nădlac. Poliția de Frontieră recomandă un punct vamal unde se așteapă 20 de minute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Sunt timp mari de aşteptare la vămile din vest, la Nădlac I şi II.

Perioada concendiilor se apropie de final, iar acest lucru aglomerează frontierele. Sunt timp mari de aşteptare la vămile din vest, la Nădlac I şi II. Potrivit Poliţiei de Frontieră, pentru fluidizarea traficului rutier, a fost suplimentat personalul de la controlul documentelor, iar arterele de control sunt deschise la capacitate maximă, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, scrie Rador.

"În prezent se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei Nădlac şi Nădlac II. În acest sens au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

În prezent, în PTF Nădlac II, care este cel mai tranzitat punct de frontieră, se lucrează pe 10 artere pe sensul de ieşire din ţară, iar în PTF Nădlac se lucrează pe trei artere la ieşirea din ţară. De asemenea, se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei, precum PTF Nădlac II, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, recomandăm tranzitarea şi altor puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria, precum PTF Vărşand, unde, în momentul de faţă, timpul de aşteptare este de 10 minute, ori PTF Turnu, unde se aşteaptă 20 de minute pentru efectuarea formalităţilor la ieşirea din ţară", a spus Andrei Dincă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel