Aglomerație la pașapoarte. PSD cere MAI să suplimenteze resursele
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
PSD îi cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să înființeze mai multe centre pentru preluarea cererilor de eliberare de pașapoarte.

„PSD urmărește cu îngrijorare creșterea semnificativă a solicitărilor cetățenilor români pentru eliberarea pașapoartelor și consideră că cea mai eficientă cale pentru calmarea acestei situații este ca autoritățile statului să suplimenteze resursele umane și logistice pentru a răspunde adecvat acestei cereri”, potrivit unui comunicat al PSD.

Social-democrații îi cer ministrului Lucian Bode să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situații, cum ar fi înființarea mai multor centre pentru preluarea cererilor și optimizarea condițiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte.

„Totodată, PSD înțelege preocuparea cetățenilor de a-și lua toate măsurile de precauție în actualul context și de aceea consideră că e important ca reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne să comunice activ în această perioadă pentru a asigura populația că nu există nicio intenție de restricționare a eliberării pașapoartelor și că toate cererile vor fi onorate”, se arată în comunicatul citat.

VEZI ȘI: Comentariul lui Mugur Ciuvică după ce românii s-au înghesuit să-și facă pașapoarte / VIDEO

Citește și / Kamala Harris, în Polonia şi România. Următorii paşi împotriva Rusiei. Putin, ”greşeală care va duce la o înfrângere răsunătoare”

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, va discuta, în cadrul vizitei sale din Polonia şi România, care va începe joi, despre următoarele măsuri de răspuns la invazia Rusiei din Ucraina şi va reasigura cele două ţări, în întâlnirile cu liderii lor, de sprijinul Washingtonului, relatează miercuri Reuters, potrivit Agerpres. Cele două ţări sunt tot mai neliniştite de agresiunea Rusiei din regiune şi sunt cele mai estice membre ale NATO, având graniţă cu Ucraina şi primind astfel refugiaţi ucraineni, comentează agenţia internaţională de presă.

Kamala Harris se va concentra pe mijloacele prin care statele membre ale NATO pot implementa sancţiunile economice adoptate şi pot merge înainte împreună, au spus înalţi oficiali ai administraţiei americane. Se va întâlni și cu refugiaţi ucraineni din Polonia şi va discuta despre continuarea ajutorului umanitar şi a asistenţei de securitate pentru Ucraina şi regiune, potrivit oficialilor. Vicepreşedinta SUA va discuta despre aceste chestiuni la Varşovia şi cu premierul canadian Justin Trudeau, care se află de asemenea în regiune, au mai spus sursele citate.

„O mare parte din discuţiile din cele două capitale vor fi despre următorii paşi, despre cum se poate merge înainte”, a precizat unul dintre oficiali.

Vizita Kamalei Harris în Europa de Est survine după participarea la Conferinţa de Securitate de la Munchen, din Germania, când invazia rusă din Ucraina devenea iminentă. S-a întâlnit acolo cu aliaţii şi partenerii SUA, inclusiv cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în încercarea de a-i ţine uniţi pe aliaţii europeni.

Vizita vicepreşedintei americane în Polonia şi România este un semn al încrederii tot mai mari a preşedintelui Joe Biden în capacitatea ei de a se ocupa de diplomaţia la nivel înalt, comentează Reuters. În plus, este de asemenea un efort al administraţiei americane de a-i reasigura pe aliaţii neliniştiţi şi de a-şi continua campania de a izola Moscova pe plan internaţional, chiar dacă SUA încearcă să evite un conflict direct cu Rusia.

Kamal Harris va reitera în cadrul vizitei mesajul că preşedintele rus Vladimir Putin „a făcut o greşeală care va duce la o înfrângere strategică răsunătoare pentru Rusia”, a spus unul dintre oficialii administraţiei americane, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel