Aglomeraţie în vămi, la ieșirile din țară. Românii se întorc la locurile de muncă din străinătate
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook George Ionescu
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook George Ionescu
A fost aglomeraţie şi astăzi în vămi, în special pe sensul de ieşire din ţară, atât pentru cei care călătoresc cu autoturismul, cât şi pentru şoferii de camioane care transportă marfă.

Autoturismele care vor să iasă din ţară au cel mai mult de aşteptat la graniţa de vest a ţării, spre Ungaria. Formalităţile durează două ore la Urziceni, o oră şi jumătate la Petea şi o oră la Nădlac şi Nădlac II, unde sunt deschise nu mai puţin de 13 artere.

Şi în urmă cu două zile a fost aglomeraţie în vămile din vestul ţării, iar colegii de la Radio România Timişoara au transmis că românii care lucrează în străinătate şi au venit în vacanţă acasă au început să se întoarcă la muncă. În plus, au mai spus ei, mulţi turişti preferă vama Nădlac II, pentru că este pe autostradă. Şi în sud, spre Bulgaria, timpul de aşteptare este ridicat în anumite vămi: o oră la Bechet şi o jumătate de oră la Giurgiu, preferată de mulţi dintre cei care merg în concediu în Grecia.

Pentru şoferii de camioane care vor să iasă din ţară, trecerea frontierei durează mai mult, peste opt ore la Siret, în nord, spre Ucraina şi mai bine de şase ore la Calafat, în sud, spre Bulgaria. Şi la intrarea în ţară şoferii de TIR au de aşteptat mult, în special în sud, la Calafat, zece ore, iar la Negru Vodă şapte ore şi jumătate, potrivit datelor furnizate în timp real de aplicaţia Trafic online a Poliţiei de Frontieră.

Recomandările Poliției de Frontieră

"Aproximativ 4.000 de poliţişti vor desfăşura, zilele următoare, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac 2, respectiv Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm călătorilor utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi de sud. Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei, iar la frontiera româno-bulgară sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei", a precizat Popa, într-o declaraţie de presă.

Pentru evitarea aglomerărilor şi a scurtării timpului de control, se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, iar părinţii sunt sfătuiţi ca, înainte de plecare, să consulte pe site-ul IGPF condiţiile de călătorie în străinătate pentru minori, pentru a fi evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel