Agenția Moody's: Guvernul, cel mai mic pachet de relansare economică. Elena Cristian: Economia va fi puternic afectată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Cei de la Agenția Moody's spun că Guvernul a oferit cel mai mic pachet de relansare economică agenților economici din România. Cum vede Elena Cristian situația.

"Nu numai că a oferit cel mai mic pachet de relansare economică, dar l-a şi implementat cu greutate, unele dintre măsuri nefiind implementate nici până la această oră. Astfel de informaţii au apărut în spaţiul public lansate de către jurnalişti pentru că şi politicienii de opoziție, în lipsa unui bagaj de cunoştinţe - ca să nu spun altfel - în ale economiei, habar nu au avut cum să comunice acest lucru. Mediul de afaceri a spus, dar până la urmă s-a lăsat păgubaş: "Uite ce se întâmplă în HORECA, uite ce se întâmplă cu dezastrul de acolo!", a spus Elena Cristian, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Vezi și: Cîțu, declarație de avere. Elena Cristian: Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns...

Discuție cu un investitor de pe litoral

"Vorbeam cu un investitor de pe litoral, astăzi, care mi-a spus că nu va deschide sezonul pentru că nu vrea să investească degeaba, nu ştie ce va urma şi mai bine să îşi ţină hotelurile închise decât să le deschidă, să investească şi apoi să nu mai recupereze nimic. Şi l-am întrebat ce ar putea să îi schimbe această decizie şi mi-a spus: "O mai bună comunicare din partea Guvernului, discuţii cu ministrul de resort, decizii din care să vedem că le pasă de noi. Sigur, nu pot controla pandemia, dar măcar vedem că are un plan, să facă ceva pentru noi, să ne respecte investiţiile şi munca. Ceea ce nu se întâmplă acum", a mai spus Elena Cristian.

"Economia va fi puternic afectată"

"Revenind, sigur că acest pachet redus de măsuri se va vedea în următorii 2-3 ani în economie. Economia va fi puternic afectată, chiar dacă politicienii de acum spun că nu, pentru că ea este dependentă, în proporţie de 60%, de alte economii care nu îşi revin, unde urmează un nou val de închidere, iar stimularea consumului nu se face în niciun fel. Vedem că nu se majorează nimic, nici măcar indexările obligatorii, cele cu rata inflaţiei. Cu siguranţă că ceea ce s-a decis în ultima vreme se va vedea în următorii 2-3 ani", a mai spus Elena Cristian.

Vezi și: Elena Cristian, după declarațiile lui Cîțu: Mesajul este clar! Pensionarii să fie mulţumiţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel