Agenția Internațională de Energie anunță o mare creștere a emisiilor de carbon
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Agenția Internațională de Energie (IEA) prezice o mare creștere a emisiilor de dioxid de carbon cauzate de generarea de energie în acest an, în timp ce lumea își revine din șocul pandemiei.

Conform BBC, emisiile totale din energie în 2021 tot vor fi mai scăzute decât în 2019, spune agenția, însă emisiile de dioxid de carbon vor avea a doua cea mai mare creștere anuală din istorie. Utilizarea cărbunelui pentru generarea de energie în Asia va fi cheia creșterii periculoase a emisiilor de carbon, fiindcă cererea globală va fi împinsă cu 4,5%, aproape de vârful din 2014.

Goliciunea drumurilor, mall-urilor și aeroporturilor lumii care a venit după restricțiile pentru limitarea răspândirii coronavirusului a generat cea mai mică cerere pentru energie de la ce-Al Doilea Război Mondial. Cu 6% au scăzut și emisiile de carbon în 2020, fiindcă petrolul și cărbunele au fost printre cele mai lovite de impunerea măsurilor de restricție. Totuși, IEA îi avertizează pe aceia care sperau ca scăderile poluării să fie de durată să nu fie atât de optimiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel