Agenția Europeană pentru Medicamente. Iohannis: Nu am avut impresia că la Guvern s-au mişcat rapid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus vineri, 23 iunie, la Bruxelles, că nu a avut impresia că cei de la Guvern s-au mişcat foarte rapid în ceea ce priveşte Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Întrebat ce şanse are România să găzduiască Agenţia Europeană pentru Medicamente, Iohannis a apus că aceleaşi şanse pe care le-a avut şi înainte de reuniunea Consiliului European.

"Aceleaşi şanse pe care le-a avut şi înainte. Nu am avut impresia că la Guvern s-au mişcat foarte rapid, însă discuţia pe care am avut-o în Consiliu a fost una foarte tehnică. Nu s-a discutat propriu-zis despre unde va merge o agenţie sau alta. Comisia a făcut propuneri privind criteriile care trebuie luate în considerare", a spus Iohannis la finalul reuniunii Consiliului European.

Potrivit şefului statului, aceste criterii sunt aceleaşi cu cele folosite atunci când se înfiinţează o agenţie nouă. "În esenţă, aceste criterii sunt aceleaşi pe care le folosim şi când se înfiinţează o agenţie nouă, sunt criterii tehnice, de logistică, transport, integrarea în domeniul forţei de muncă şi aşa mai departe, deci ceva nesenzaţional", a mai afirmat Iohannis, potrivit Agerpres. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel