AFM a dat lista finală. Câte dosare au fost aprobate în programul Rabla
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 mai 2023, 16:47
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat câte dosare au fost aprobate în cadrul programului Rabla. 

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, în urma ședinței comitetului de Avizare din 15.05.2023.

Pentru „Programul Rabla Clasic” au fost aprobate 455 dosare pentru 890 autovehicule și 24 motociclete și 1 contestație pentru 2 autovehicule.

În cadrul „Programului Rabla Plus” a fost publicată o nouă listă care conține 11 contestații aprobate pentru 28 ecotichete (25 pur electrice și 3 electrice hibride).

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunile aferente Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Câte primării s-au înscris în Rabla Local 

Un număr de 223 de primării s-au înscris în aplicaţia informatică a Unităţilor Administrativ-Teritoriale (UAT) care doresc să participe la Programul "Rabla Local", demarat la finalul lunii aprilie, potrivit datelor actualizate, publicate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pe propria pagină de Facebook.

"Astăzi, 21 aprilie 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere în aplicaţia informatică a unităţilor administrativ-teritoriale care doresc să participe în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate. Până în prezent, s-au înscris 223 de primării, fiind în continuare fonduri disponibile în valoare de 53.044.800 lei. După încheierea contractelor de delegare între Administraţia Fondului pentru Mediu şi unităţile administrativ-teritoriale care s-au înscris în program, se va publica pe site-ul instituţiei: www.afm.ro anunţul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi sumele alocate pentru fiecare unitate administrativ teritorială", precizează instituţia.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a dat, vineri, startul programului "Rabla Local", prin care ar urma să fie casate aproximativ 100.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

În acest program, unităţile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanţare şi documentaţia aferentă prin intermediul aplicaţiei informatice, puse la dispoziţie de AFM, în perioada 21 aprilie, ora 10:00 - 28 aprilie, ora 23:59.

După finalizarea procedurilor de înscriere de către primării, cetăţenii care vor să caseze maşinile vechi de cel puţin 15 ani se înscriu pe platforma naţională de pe site-ul AFM dedicată programului "Rabla Local" şi predau maşinile poluante la centrele autorizate de dezmembrare.

Ulterior, aceştia vor trebui să transmită certificatul de casare către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV) în vederea radierii maşinii şi vor primi un stimulent pentru casare în valoare de 3.000 de lei.

Programul "Rabla local" are alocat un buget total de 500 milioane de lei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?