AFM a aprobat noi dosare de finanţare pentru cumpărarea de autovehicule electrice de către persoane juridice
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a avizat, recent, alte două dosare de finanţare pentru achiziţia de autovehicule electrice prin Programul "Rabla Plus" pentru persoane juridice.

"Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 11 noiembrie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus). În această etapă, au fost acceptate două dosare pentru două autovehicule electrice. Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în acest program sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă Programului Rabla Plus", se arată într-un comunicat al AFM, transmis marţi Agerpres.

Potrivit sursei citate, persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programul "Rabla Plus", lista acestora fiind disponibilă pe site-ul instituţiei.

Persoanele juridice ale căror dosare de finanţare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validaţi până pe data de 20 noiembrie 2019 în Programul "Rabla", respectiv până pe 25 noiembrie 2019 în Programul "Rabla Plus", termene care trebuie respectate şi în cazul în care se doreşte cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, notele de înscriere în ambele programe sunt valabile până la 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise şi facturile de achiziţie a autovehiculelor noi, precizează AFM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel