Aflăm prima finalistă la EURO. Spania și Franța se înfruntă pentru șansa la marele trofeu
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Spania la Euro 2024 - Foto Agerpres
Spania la Euro 2024 - Foto Agerpres
Prima finalistă a Campionatului European de Fotbal va fi decisă marți, când Spania și Franța se vor confrunta într-o semifinală mult așteptată.

Meciul, care va începe la ora 22:00, promite să fie un spectacol fotbalistic de excepție pe Allianz Arena din München.

Spania a avut un parcurs strălucitor până acum, fiind singura echipă care a câștigat toate cele cinci meciuri disputate. Echipa lui Luis de la Fuente a impresionat nu doar prin victorii, dar și prin statistici remarcabile: 11 goluri marcate, 102 ocazii create și 230 de mingi recuperate. Toate acestea plasează Spania în fruntea clasamentelor pentru fiecare dintre aceste categorii.

În fața Spaniei se află o echipă solidă a Franței, care a demonstrat o defensivă de fier, reușind să termine patru dintre cele cinci meciuri fără gol primit. Echipa lui Didier Deschamps urmărește să ajungă la a patra finală a unui turneu major în ultimii opt ani, după EURO 2016 și finalele Cupei Mondiale din 2018 și 2022.

Echipele probabile

Spania:
Unai Simón; Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Olmo, Rodri, Fabián Ruiz; Lamine Yamal, Morata, Williams.
Selecționer: Luis de la Fuente

Franța:
Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Kanté, Tchouaméni, Camavinga, Griezmann; Kolo Muani, Mbappé.
Selecționer: Didier Deschamps

Meciul va fi arbitrat de slovenul Slavko Vincic, ajutat de asistenții Tomaž Klančnik și Andraž Kovačič, cu Nejc Kajtazovic ca rezervă. Vincic, în vârstă de 44 de ani, este un arbitru cu experiență, care a condus și finala Ligii Campionilor din acest an, câștigată de Real Madrid împotriva Borussiei Dortmund, cu scorul de 2-0.

În Camera VAR, responsabilitatea revizuirii deciziilor va reveni italienilor Massimiliano Irrati și Paolo Valeri, alături de slovacul Ivan Kružliak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel