Află rețeta inițială de salată boeuf
salata beouf
Mult savurata salata boeuf, nelipsită de pe masa românilor la marile sărbători, ascunde o istorie nu de mulți știută.
Aperitivul îşi are originea în Rusia, unde a apărut pe la 1860, creat de bucătarul belgian Lucien Olivier la unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova, Ermitaj.
Reţeta inițială a fost furată de la un bucătar francez, însă era diferită. Ea conținea vită, vânat, caviar şi curcan afumat. Ulterior, rețeta a fost adaptată cu ingrediente accesibile şi oamenilor de rând: cartofi, castraveți, morcovi și piept de pui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă