Află de la un nutriționist când e cel mai bine să mănânci desert
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mihaela Bilic, medic nutriționist, susține că f iecare trebuie să-și adapteze alimentația în funcție de program și de apetit.

„Nu există un număr obligatoriu de mese, ci doar un număr limitat de farfurii cu mâncare. (...) Ordinea farfuriilor de azi e un pic anapoda, am început aproape de prânz cu o salată grecească. Dar asta e și ideea să înțelegeți că nu există nicio regulă atâta timp cât vă limitați la 3 farfurii de mâncare pe zi. Nici măcar numărul de mese nu este fix, cine sunt eu să vă oblig să mâncați un singur fel la fiecare masă?!

Fiecare trebuie să-și adapteze alimentația în funcție de program și de apetit, uneori nu avem timp să mâncăm micul dejun sau prânzul, deci putem avea și 2 feluri la o masă. Astăzi am mâncat crenvuștii pe la 4 și bine am făcut, riscam să văd stele verzi de foame până la 8 când am ajuns acasă.

Cât despre desert, indiferent că e un fruct sau un dulce, poate fi mâncat oricând: la finalul mesei, între mese sau în loc de o masă. Important e să fie 1/zi și nu se supără nimeni dacă ați uitat să-l mâncați. Până sâmbătă, când începe noul an chinezesc, haideți să ne concentrăm doar pe o singură regulă: fără ronțăieli!! E suficient de greu și așa", a scris Mihaela Bilic, nutriționist, pe contul de Instagram, joi seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel