Află dacă te speli corect pe mâini
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
spalat-maini
spalat-maini

Cercetătorii de la Michigan State University au demonstrat, în urma unui studiu, că doar 5% dintre oameni se spală pe mâini corect, deși această activitate este una simplă, dar cu o eficiență deosebită în menținerea sănătății.

Studiul a reliefat că doar 5% dintre participanţi se spălau pe mâini într-un mod corect. În timpul studiului au fost monitorizate 3.749 persoane care au folosit toatele publice din baruri şi restaurante, scrie Medical Daily, potrivit descopera.ro.

Potrivit studiului, mai grav este că o treime dintre subiecţi nici măcar nu foloseau săpun, în timp ce 10% nu se spălau deloc după ce mergeau la o toaletă publică.

15-20 de secunde, durata optimă a spălatului pe mâini 

Pentru evitarea intoxicaţiilor alimentare și a răspândirii infecțiilor, este indicat ca spălatul mâinilor cu săpun timp de 15-20 de secunde să devină un obicei. În schimb, în studiu s-a constatat că în general, durata spălatului pe mâini este de doar 6 secunde.

Splălatul pe mâini, abordat diferit în funcție de sex

Oamenii de știință au observat, pe parcursul studiului, că 15% dintre bărbați nu se spăla deloc pe mâini, comparativ cu doar 7% femei, în timp ce doar 50% dintre bărbaţii care se spală pe mâini folosesc săpun, spre deosebire de femei care folosesc săpunul în proporţie de 78 de procente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel