Data publicării:

Află ce invitație a primit ministrul Baconschi de la omologul său islandez

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
blue-lagoon-laguna-spa-de-islandia0-1298122777
blue-lagoon-laguna-spa-de-islandia0-1298122777

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a primit, joi, vizita oficială a omologului său islandez, Össur Skarphéðinsson, unde s-a discutat și despre proiecte de viitor privind energia geotermică. Cu această ocazie, ministrul islandez de externe l-a invitat pe omologul său român să viziteze stațiunea geotermală Laguna Albastră, mai ales când ”simte povara vieții politice sau că este prea bătrân”.

"L-am invitat pe ministrul Baconschi în Islanda, i-am spus că oricând simte povara vieţii politice sau că este prea bătrân, ar trebui să vină în Islanda pentru că între staţiunile noastre geotermale este faimoasa Lagună Albastră în care dacă te scalzi, ieşi cu 10 ani mai tânăr, atât la corp, cât şi la spirit. Dar va trebui să vină de multe ori pentru că efectul durează doar o săptămână", a spus Össur Skarphéðinsson.

Vizita oficială a ministrului de Externe al Islandei este un prim pas în vederea stabilirii unor proiecte de viitor, potrivit cărora România ar putea să beneficieze de energie geotermală, acolo unde această resursă este prezentă în țară.

"În Islanda avem mai multe proiecte specifice în vedere, iar ceea ce România ar avea nevoie este o mai bună cunoaştere a potenţialului şi trebuie făcută o hartă cu locurile din ţară care au această resursă. (...) Vă trebuie bani, dar am propus că o parte din banii alocaţi de ţările AELS (n.r. - Asociația Europeană a Liberului Schimb) să fie folosite pentru acest obiectiv. Este sugestia noastră să folosiţi destui bani pentru dezvolta un proiect de încălzire de mărime medie pentru ca românii să vadă beneficiile. Dacă am construi un proiect care să deservească între 80.000-100.000 de oameni, şi aveţi multe locuri în ţară care se pretează pentru astfel de proiecte, am reduce emisiile de CO2 cu 5.000 de tone. Are avantajul că nu e un rezervor de petrol, resursa geotermală nu se termină", a explicat Össur Skarphéðinsson.

Citește și:

Baconschi: S-a deschis un portal pentru o lege a sănătății cât mai bună

Baconschi – Votul prin corespondență e un drept al românilor plecați din țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel