Află aici ce efecte are unul dintre cele mai populare droguri, MDMA
MDMA, un drog complex cunoscut sub numele de ecstasy produce schimbări cerebrale pe termen lung. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii. Consumul de ecstasy este asociat cu pierderea de serotonină din creier. Serotonina este hormonul care răspunde pentru starea de bine din organismul nostru.
Autor: Anca Murgoci
Până în prezent se credea că ecstasy nu produce efecte negative pe termen lung. Dar acum cercetătorii de la Medical Center Vanderbilt University din Nashville (SUA) au demonstrat că există o legătură de tipul cauză efect între drog şi schimbările cerebrale. Cercetătorii de la Archives of General Psychiatry au descoperit că MDMA produce neurotoxicitate. Serotonina este un neurotransmiţător care influenşează emoţiile, impresiile senzoriale, starea de spirit, somnul, pofta de mâncare şi memoria. Până acum studiile au demonstrat că drogul produce o creştere de serotonină în creier şi că dă o stare de bine.
Noile cercetările pe animale au arătat că MDMA provoacă o reducere a neurotransmiţătorului în creier care poate avea un impact negativ asupra omului. Efectele nu dispar dacă un depedendent încetează să mai consume droguri.
Potrivit BBC Mundo, ecstasy este folosit de milioane de persoane, în special de către tineri. The National Survey on Drug Use and Health a arătat că în 2010, 15,9 milioane de persoane cu vârste mai mari de 12 ani au consumat ecstasy cel puţin o dată în viaţă.
La ora actuală se fac cercetări cu privire la eficacitatea MDMA în tratarea tulburărilor post traumatice.Citeşte şi :
Nootropics, drogurile care te fac mai inteligent
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News