Afiș de film, vândut cu un milion de dolari
Data publicării:
Autor: Gavrila Alexandra
WhatsApp
Un afiş al filmului "Metropolis", din 1927, ar putea fi vândut cu 1 milion de dolari.

Un afiş al filmului "Metropolis", regizat de Fritz Lang în 1927, ar putea fi vândut cu 1 milion de dolari, la o licitaţie unde vor fi scoase la vânzare diverse obiecte şi opere de artă care au aparţinut colecţionarului Kenneth Schachter, informează lefigaro.fr.

Kenneth Schachter a cumpărat în 2005 pentru suma de 690.000 de dolari, unul dintre afişele create în anii '20 de pictorul german Heinz Schulz-Neudamm pentru filmul "Metropolis", regizat de Fritz Lang. Doar patru exemplare din seria de afişe oficiale au rezistat până în zilele noastre, iar acest lucru ar putea urca preţul pentru afişul scos la vânzare la aproape 1.000.000 de dolari.

Robotul cu aspect feminin care apare pe afişul pictorului german, în spatele căruia apar blocuri de tip zgârie-nori din oraşul futurist Metropolis, a devenit de-a lungul anilor o imagine emblematică pentru acest lungmetraj.

Producţia a fost realizată cu decoruri uriaşe, mii de figuranţi şi efecte speciale remarcabile pentru perioada respectivă. Totuşi filmul a fost un eşec de casă, ducând studioul - UFA, cel mai mare studio cinematografic al Germaniei - aproape la ruină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel