AfD a fost exclus din grupul Identitate și Democrație (ID) din Parlamentul European
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Alternativa pentru Germania (AfD) a fost exclus din grupul Identitate și Democrație (ID) din Parlamentul European.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a fost exclus joi din gruparea Identitate și Democrație din Parlamentul European, după o serie de scandaluri în care a fost implicat parlamentarul Maximilian Krah, au declarat membrii grupării, potrivit Barrons.

„Biroul Grupului Identitate și Democrație din Parlamentul European a decis astăzi să excludă delegația germană, AfD, cu efect imediat”, se arată într-un comunicat împărtășit de partidul Ligă din Italia.

Anterior, europarlamentarii partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au făcut lobby pentru a evita să fie excluși din grupul Identitate și Democrație al Parlamentului European, potrivit unei scrisori interne a partidului văzută de POLITICO.

Maximilian Krah, principalul candidat al AfD la alegerile UE, care a declarat că „nu va spune niciodată că cineva care purta uniforma S/S a fost un criminal."

În efortul de a evita excluderea partidului, europarlamentarii AfD au cerut grupului ID să-l excludă doar pe Krah – și nu întreaga delegație AfD – pentru „încălcarea continuă a coeziunii și reputației grupului”.

Într-o scrisoare adresată comitetului executiv federal al AfD, europarlamentarul Christine Anderson a susținut că membrii grupului ID nu au o problemă cu delegația AfD în sine, ci mai degrabă au o „problemă masivă” cu Krah din cauza „structurii sale de personalitate”.

„Vă informez că majoritatea delegației AfD a decis astăzi să înainteze o moțiune grupului parlamentar ID pentru a-l expulza pe dr. Krah din grup”, a scris Anderson. „Vedem aceasta ca ultima încercare (deși disperată!) de a preveni excluderea întregii delegații AfD din Grupul ID”, a mai precizat Anderson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel